Naiset, Naisten Ykkönen

Ilves/2 - EBK   4 - 1

Kauppi 3 TN

Tappio Tampereella

EBK naiset lähtivät haastamaan Ilves/2 joukkuetta Tampereelle aurinkoisena sunnuntai päivänä. Edellinen kohtaaminen päättyi EBK:n 4-3 voittoon ja ottelusta odotettiin tiukkaa kamppailua. Kotijoukkue sai ottelun alussa hallinnan ja pystyi pitämään palloa vierasjoukkueen juostessa perässä. Ilves sai heti ottelun alkuun muutaman kulman, mutta vierasjoukkue sai nämä puolustettua hyvin. Pelikellon lyödessä 18 min EBK sai vaarallisen vastahyökkäyksen luotua mutta maaliin asti palloa ei saatu. EBK pääsi paremmin peliin sisään ja pallo liikkui hyvin pelaajalta toiselle. Muutamien vaarallisten hyökkäyksien ja kulmatilanteiden jälkeen puoliajalle siirryttiin 0-0 tilanteessa.

Ilves lähti agressiivisesti toiselle puoliajalle ja pallonhallinta siirtyi heille. Kotijoukkue sai heti puoliajan alkuun luotua vaarallisia maalipaikkoja, mutta EBK:n maalilla Iida Peltola torjui yritykset. 56 minuutilla Ilves sai kulmapotkun ja jälkitilanteesta pallo vieri vierasjoukkueen maaliin. EBK ei tästä vielä pelästynyt vaan sai luotua muutamia maalintekopaikkoja mutta maalinteko tuottaa edelleen hankaluuksia. Ilves pystyi edelleen pitämään palloa enemmän ja pääsi kaukolaukauksella 2-0 johtoasemaan ottelun 77 minuutilla. 5 minuuttia myöhemmin Ilves pääsi jo 3-0 johtoon kaukolaukauksella, jolle maalivahti Peltola ei mahtanut mitään. 89 minuutilla kotijoukkue pääsee vielä maalaamaan taululle 4-0 lukemat. Minuutti tästä, vierasjoukkueen Petra Heininen kaadetaan boxissa ja pallo asetetaan pilkulle. Ella Koivu kaventaa loppu lukemat 4-1. EBK:n parhaana pelaajana palkittiin keskikentällä uurastanut Anna Olmala.

Seuraava peli pelataan kotona Keski-Espoossa sunnuntaina 1.8 klo 16.

Tilastot
Ilves/2

4 - 1

(0-0)
59'MaaliMikkonen Olivia
79'MaaliMikkonen Olivia
85'MaaliKähkönen Jenna
91'MaaliKähkönen Jenna