VJS - EBK   1 - 1

Myyrmäki Stadion

Naiset hakivat vieraspisteen Myyrmäestä

VJS – EBK 12.6.

Kahden edellisen ottelun tappiot niskassaan EBK lähti sarjakärki VJS:n vieraaksi Myyrmäen Stadionille. Jo ennalta oli odotettavissa tiukka taistelu viime vuosilta tuttua vastustajaa vastaan. Nyt joukkueet kuitenkin kohtasivat ensimmäisen kerran naisten ykkösessä. Tiedossa oli, että Vantaalla vastaan asettuisi tiukka nippu taitavia ja nopeita pelaajia, joiden pysäyttämiseksi EBK:n oli otettava ryhtiliike.

Peli lähti käyntiin EBK:n rynnistyksellä, mutta maalipaikat jäivät kuitenkin vielä täyttämättä. Ottelun ensimmäinen puolituntinen sujui EBK:n hallitessa peliä, mutta hiljalleen VJS alkoi saamaan omaa peliään kuntoon ja aiheutti hankaluuksia meidän puolustuksellemme. Puolustuslinja onnistui kuitenkin eriomaisesti linjatyöskentelyssään ja katkaisemaan kotijoukkueen hyökkäyskuviot.

Tauolle siirryttiin 0-0 lukemissa.

Toisen puoliajan alku mentiin päästä päähän. Molemmat joukkueet saivat omat paikkansa, mutta vedot löysivät tiensä maalin katolle tai maalivahtien käsiin. Kun peliä oli takana 66 minuuttia, PK-35 riveistä vahvistuksena jo useammassa EBK:n pelissä pelannut Emmi Mäensivu pääsi oikealta laidalta yllättämään VJS:n maalivahdin ja laukoi upealla kaukolaukauksellaan vierasjoukkueen 0-1 johtoon. Lukemat pitivät 90+2 minuutille saakka, kunnes VJS:n loppupainostus sai palkinnon, kun kotijoukkue pääsi tasoittamaan lukemat 1-1tasatilanteeseen.

Pilliin vihellettiin ottelun päättymisen merkiksi vain muutamaa hetkeä myöhemmin. Pisteet menivät jakoon. 90 minuuttia suunnitelma EBK:n taktiikka piti ja pelaajat toteuttivat nöyrästi kollektiivista pelityyliä. Valitettavasti yliajalla VJS pääsi rokottamaan ja nappaamaan pisteen itselleen. Mutta kaiken kaikkiaan voimme olla tyytyväisiä. Piste sarjakärkeä vastaan maistui hyvältä.

Kuvat: Jani Nieminen (IG/FB: @niemisenjani)