Naiset, Naisten Ykkönen

HauPa - EBK   0 - 3

Länsituuli TN

Raportti voitokkaasta viidennen kierroksen (22.5.) HauPa-ottelusta

EBK naiset voittivat lauantaina 22.5. vieraspelissä Haukiputaalaisen Haupan. Ottelu päättyi lukemiin 0-3.

EBK sai hyvän alun heti pelin alusta vieraskentällä, vaikka kenttä oli hieman hankala. Ensimmäisen puoliajan jatkuessa Haupa pääsi peliin mukaan. EBK sai muutaman minuutin jakson Haupan yläalueella, jonka aikana EBK onnistui maalinteossa kahdesti. Haupa sai useamman erikoistilanteen ensimmäisen puoliajan loppussa, mutta 2-0 tilanteesta lähdettiin tauolle.

Ottelun edetessä molemmat joukkueet luovat tilanteita, mutta vaaralliset maalintekopaikat jäivät kuitenkin Haupalla vähiin. Ottelua oli noin vartti jäljellä, onnistui EBK:n Ella Koivu maalinteossa toistamiseen kasvattaen EBK:n joukkueen 3-0 tilanteeseen. Kotijoukkue HauPa yritti hakea kavennusosumaa vielä ottelun lopussa. Emilia Oksasen vapaapotku ottelun lopussa aiheutti vaaraa EBK:n maalilla, mutta maalia ei Haupa onnistunut tekemään kakkospallostakaan. Peli päättyi lukemiin 0-3. EBK lähti 3 pistettä mukanaan takaisin Espooseen.

Pallon hallinta oli EBK:lla ja he loivat monia vaarallisia tilanteita kotijoukkue Haupan maalille. Pallo oli paljon EBK:n puollustajien Selina Mustajoen ja Viivi Salon jalassa, josta he pistivät palloa useaan kertaan Haupan linjan taakse nopeisiin hyökkäyksiin.

Ottelun aikana satoi vettä ja ilma oli kylmä. Kenttä oli myös haastava ja kova vesi sade vaikeutti kentällä pelaamista entisestään. Ottelussa jaettiin 5 varoitusta. Ottelun parhaina pelaajina palkittiin Haupan keskikenttä Sara Kuotesaho ja EBK:sta hyökkääjä Ella Koivu.

Tilastot
HauPa

0 - 3

(0-2)
18'MaaliKoppanen Miia