VIFK - EBK   1 - 1

Elisa Stadion, Vaasa

Vaasassa tasattiin pisteet

8.5.2021 VIFK - EBK, Elisa Stadion, Vaasa

EBK lähti aamulla melko varhain bussilla kohti Vaasaa. Matka toteutettiin kahden pysähdyksen taktiikalla. Perillä oltiin hyvissä ajoin ja joukkue pääsi ottamaan tuntumaa pelikenttään ja availemaan paikkoja matkan jäljiltä. Tiedossa on että VIFK pelaa lujaa ja kovaa kamppailua luvassa.Peli alkoi hienossa aurinkoisessa kelissä ja ensimmäisillä minuuteilla palloa saatiin rauhassa kierrätettyä omalla puolustusalueella rauhassa. Keskikentälle ja laitaan pelatessa vaasalaiset tekivät pelinavaamisesta vaikeaa hyvällä prässillä. Pelin ensimmäinen vapari tuli 11minuutilla vaasalaisille puolesta kentästä, jonka jälkitilanteesta pallo kuitenkin yli maalin. Seuraavalla minuutilla puolestaan EBK:n vapari, josta ei tulosta synny. Vartin pelin jälkeen EBK saa vähän peliään järjestykseen myös yläalueella ja ensimmäinen kunnollinen hyökkäyscombo Sinna-Miia-Sinna päätyy kulmaan. Muutama minuutti myöhemmin Eltsu syöttää Miialle jonka tulisen laukauksen Vifk purkaa. 22min vaasalaiset saa vaparin, joka venyy hieman pitkäksi mv-Iidalle asti. Viimeinen vartti ensimmäisestä puoliajalta ja pallo tasaisesti molemmilla puolilla kenttää, vapareita ja hyökkäyksiä tulee molemmille joukkueille ilman isompia vaaratilanteita.Toisella puolikkaalla lähdetään molempien joukkueiden osalta samalla ryhmityksellä eikä vaihtoja vielä nähdä. Vifk ensimmäinen hyökkäysyritys päättyy paitsioon. Seuraavat hetket ovat EBK:n pienimuotoista hallintaa ja tilanteita tulee tasaisen väliajoin laidoilta sekä muutamasta kulmapotkusta vaasalaisten maalille, Vifk kuitenkin hoitaa puolustamisen laadukkaasti eikö osumia nähdä. 59minuutilla nousee ottelun ensimmäinen varoitus, kotijoukkueen #9 Tindra Rimpilälle. Vapaapotku siis vierasjoukkueelle 25 metristä, pallon taakse Pinja. Napakka veto ohittaa muurin, mutta päättyy maalivahdin torjuntaan. Tästä Vifk pääsee melko nopeaan ja vaaralliseen vastahyökkäykseen jonka puolustus kuitenkin selvittää. 65 minuutilla Vifk toinen varoitus, #24 Kass Amanda rikkoo Sinnaa laidassa. Muutama minuutti eteenpäin ja vaasalaiset saavat keskitettyä pallon maalille johon kuitenkin Iida saa hanskat väliin. 72 minuutilla Sinnan kaukolaukaus jonka mv torjuu kulmaksi ja kulmasta jälleen kotijoukkueen maalivahdin hyvä torjunta. 80 minuutin kohdalla Vifk saa kaksi peräkkäistä vaparia, joista toisesta EBK:lle ensimmäinen varoitus, keskintällä taktisesta rikkeestä Pinjalle. Muutama minuutti myöhemmin ottelun vilmeinen varoitus kotijoukkueelle #4 Karoliina Louhirannalle joka rikkoi Eltsua laidalla. 90+1 Vifk sai vaparin lähes puolesta kentästä, josta pitkä pallo tippuu hyökkääjien ja puolustajien sekaan ja sieltä tolpan vierestä maaliin. Kotijoukkueen riemu ei silti pitkälle kestänyt, juuri maalilaulun loputtua Sinnan veto ylärimaan, Pinja riparista tolppaan ja siitä Saga sijoitti varmasti maaliin ajassa 90+2. Muutaman minuutin ajan taisteltiin kovaa pallosta ennen loppuvihellystä. Pisteet tasattiin siis Vaasassa, ja joukkue sai tyytyväisenä lähteä kotimatkalle.

Seuraava peli pelataan kotona Keski-Espoossa sunnuntaina 16.5. klo 16:00. Vieraita saamme Varsinais-Suomesta, toisen turkulaisen joukkuueen Tuwen. Sarjataulukossa Tuwe on 12. sijalla yhdellä pisteellä ja EBK neljällä pisteellä sijalla 5. Kovaa kamppailua siis luvassa taas pisteistä.?

Tilastot
VIFK

1 - 1

(0-0)
91'MaaliKass Amanda
92'MaaliHakonen Saga