EBK - Ilves/2  4 - 3

Keski-Espoo 1 TN

Otteluraportti toisen kierroksen ottelusta EBK - Ilves/2

Kotiavauksesta kolme pistettä!

EBK:n naiset saivat vieraita Tampereelta, kun Ilves/2 saapui vierailulle Espooseen. Ilves on tuttu joukkue viime kauden karsintapeleistä kun espoolaiset taipuivat kaksiosaisessa karsinnoissa yhteismaalein 1-4.

Joukkue lähti revanssia hakemaan viime kaudelta ja joukkue oli valmistautunut peliin hyvin. Lämmin päivä tiesi kuumia tunteita pelissä. EBK sai pelin hyvin haltuunsa ja pystyi pitämään palloa hallussaan ja luoden erinomaisia maalipaikkoja. Kauaa ei tarvinnut maaleja odotella, kun kotijoukkueen linkki Sinna Suuriniemi pääsi haastamaan vierasjoukkueen puolustusta ja erinomaisen haaston jälkeen vei kotijoukkueen 1-0 johtoon kun peliä oli pelattu 21 minuuttia. 13 minuuttia myöhemmin Ilveksen kulmatilanteen jälkeen kotijoukkue sai luotua vaarallisen vastahyökkäyksen ja pallo oli toistamiseen maalissa, maalinteossa onnistui hyökkääjä Miia Koppanen. EBK hallitsi ensimmäisen puoliajan tapahtumia. 3-0 maali syntyi ottelun 43 peliminuutin kohdalla kun Suuriniemi haastoi laidalta ja syötti boxiin vapaana olleelle Wilma Forsblomille, jolla oli helppo työ laittaa pallo maaliin. Ilves sai kavennettu juuri ennen taukovihellystä 3-1, Bohui pääsi boxissa vapaaksi ja sijoitti pallon verkkoon.

Toisen puoliajan alussa Ilves otti pelissä hallinnan ja pystyi rakentamaan vaarallisia hyökkäyksiä, mutta kotijoukkueen maalissa Iida Peltola venyi uskomattomiin torjuntoihin. Ilves kavensi pelin 3-2 tilanteeseen vastahyökkäyksestä, maalinteossa onnistui Näsmän 63 minuutilla. EBK teki muutaman vaihdon ja sai tuoreita jalkoja hyökkäykseen sekä puolustukseen. EBK:n pelaajaa rikottiin sivurajan tuntumassa ja kotijoukkue sai erikoistilanteen. Pallo toimitettiin boxiin, siellä vahvasti pelannut Elisa Väisänen puski tolppaan, josta Jessika Heikkonen kävi tuikkaamassa pallon verkkoon pelikellon näyttäessä 72 min.

Ilves sai hallinnan pelin lopussa ja luotua useamman erikoistilanteen EBK:n maalille. Selina Mustajoki rikkoi vastustajaa 16 alueen ulkopuolella keltaisen kortin arvoisesti ja vaparin jälkitilanteesta tuli kavennus 4-3 84 minuutilla. EBK kuitenki pystyi puolustamaan pelin lopun tiiviisti ja 3 pistettä jäi Espooseen. Tuomari nosti keltaisen kortin pelin päättyessä kapteeni Mustajoelle epäselvästä tilanteesta ja näin ollen takataskusta löytyi myös punainen kortti.

Kuvat: Jani Nieminen (IG/FB: @niemisenjani)

Tilastot

4 - 3

Ilves/2
(3-1)
21'MaaliSuuriniemi Sinna
34'MaaliKoppanen Miia
45'MaaliBohui Patricia
63'MaaliNäsman Elli
72'MaaliHeikkonen Jessika
84'MaaliSarlin Matilda