RoPS - EBK   1 - 0

Keskuskenttä TN Rovaniemi

Sarja-avauksesta niukka 1-0 tappio Rovaniemellä

Naisten kausi startattu ykkösessä

EBK:n naisten matka Rovaniemelle alkoi jo perjantaina iltapäivällä, joukkue majoittui SantaSportin urheiluopistolla hyvissä puitteissa. Ottelun piti alkaa lauantaina klo 13, mutta pohjoisen sääolosuhteiden takia ottelua jouduttiin siirtämään tunnilla eteenpäin, jotta kenttä saatiin pelikuntoon. Joukkueen taival alkoi huonosti, sillä alkulämmittelyissä joukkueen toppari Ida Vuorinen loukkaantui ja joutui lähtemään ambulanssilla sairaalaan.
Ottelun alkuminuuteilla mentiin kentän päästä päähän. Kotijoukkue sai alkuun muutamia kulmatilanteita, muttei pystynyt näistä maalia tekemään. 20 peliminuutin kohdalla EBK:n maalivahti Iida Peltola avasi pitkällä pallolla, josta Elisa Väisänen pääsi läpiajoon, kotijoukkueen puolustaja Marianna Kallonen joutui rikkomaan punaisen kortin arvoisesti. EBK sai hienoisen yliotteen pelistä ja sai luotua vaarallisia maalipaikkoja ensimmäisen puoliajan lopulla. Toiselle puoliajalle lähdettiin reippain askelin ja taistelutahdolla. RoPS sai alkuun pidettyä palloa enemmän ja kulmatilanteissa olivat vahvempia. Kotijoukkue onnistui tekemään avausmaalin kulmapotkusta ottelun 60 minuutilla. EBK nosti prässiä ja sai luotua vaarallisia hyökkäyksiä ottelun loppupuolella, mutta pallo ei löytänyt tietään verkon perälle. Ottelu loppui kotijoukkueen 1-0 voittoon.

Seuraava ottelu pelataan kotona Keski-Espoossa sunnuntaina 2.5.2021 klo 16 kun Ilves/2 saapuu vieraaksi.

Kapteeni Saga Hakonen kommentoi peliä seuraavasti: Tappiosta huolimatta voidaan olla tyytyväisiä sarjan avauspeliin. Koko joukkueen peli-ilme oli hyvä alusta loppuun asti ja saimme toteutettua treeneissä harjoiteltuja asioita. Saimme myös luotua vaarallisia hyökkäyksiä sekä maalipaikkoja, mikä oli osoitus oikeasta sarjatasosta. Hyvällä ja luottavaisella mielellä jatkamme harjoittelua ja suuntaamme katseen kohti ensi sunnuntain kotiottelua Ilvestä vastaan.