EBK Futsal Naiset, Naisten Futsal-Liiga

PU-62 - EBK

Mikkeli, Rantakeidas LS

Futsal-Liigan avausottelusta niukka vierastappio

EBK matkasi lauantaina 23.9.2023 Mikkeliin kauden ensimmäiseen runkosarjapeliin, kun vastaan asettui suoran sarjanousun tehnyt PU-62. Mikkeliläisjoukkue oli EBK:lle entuudestaan tuttu parin kauden takaa, kun se nousi silloin 2.divarista espoolaisten kanssa samaan sarjaan – kyseisenä vuonna EBK puolestaan kauden päätteeksi nousi naisten Futsal-Liigaan. PU-62 ei tuona sarjakautena, eikä nyt pelatussa sarja-avauksessa, päästänyt EBK:ta helpolla.

Pelikenttänä toimi Rantakeitaan liikuntasali, joka oli jopa pienempi, kuin siellä olleet espoolaispelaajat muistivat. Puolestaan PU-62 oli luonut hienon alkuseremonian savukoneineen ja päräyttävine pelaajaesittelyineen, mikä loi asianmukaisen tunnelman heti pelin alkuun. Kun alun velvollisuudet oli hoidettu, saatiin peli käyntiin.

Peli oli tasaista vääntöä heti alusta alkaen. Kummatkin joukkueet loivat maalipaikkoja sekä virhetilastot täydentyivät melkein samaa tahtia. Läpi pelin kummankin joukkueen hyvin venyneet maalivahdit pitivät kuitenkin maalit puhtaina. Lähimpänä ottelun ensimmäistä maalintekoa oli espoolaisjoukkue, kun Mathilda Carpelan taisteli syvällä maalialueella, mutta pallo pyöri tällöin ainoastaan jossain maaliviivan tietämillä, kun mikkeliläisistä maalivahdin lisäksi yksi pelaajista oli siivoamassa palloa pois. Lopulta, kun ensimmäistä puoliaikaa oli pelattu 13:44, iski kotijoukkueen Henna Sinisalo ottelun sekä PU-62:n historian ensimmäisen futsal-liigamaalin. 1–0 ottelutilanteessa lähdettiin myös puoliajalle.

Toinen puoliaika meni melko lailla tasaväkiseen tahtiin, kuten ensimmäinenkin puolisko. Hieman vierasjoukkueen yllätykseksi tuomaroinnin linja olikin muuttunut puoliajalla, jonka takia EBK:lle tuli muutama helpohko tuomio rikkomuksesta ja lopulta myös virhetili täyttyi sen arvoisesti, että PU-62 pääsi kokeilemaan 10 metristä rangaistuspotkua. Rangaistuspotku ei kuitenkaan tuottanut tulosta, mutta tällä ei juurikaan espoolaisjoukkueelle ollut lopputuloksen kannalta väliä, koska maalinteko ei maistunut myöskään espoolaisille koko pelissä. EBK pyrki vielä pelin loppuun hakemaan tasoitusta reikäpaitapelaamisella, joka ei valitettavasti tuottanut tällä kertaa tulosta.

Ottelun lopputuloksena siis 1–0. PU-62:n parhaaksi pelaajaksi palkittiin ottelun ainokaisen maalin tehnyt Henna Sinisalo. Puolestaan EBK:n parhaaksi pelaajaksi palkittiin jälleen kerran kovasti uurastanut Marika Eerikäinen. EBK:n oman tsemppipalkinnon sai maalilla loistavasti torjunut Iida Peltola.

EBK toivottaa mikkeliläisjoukkueelle isot tsempit ja menestystä myös runkosarjan tuleviin peleihin!

Loppuun todettakoon, että tiukkoja maalin eron pelejä tulee varmasti olemaan kaudella enemmänkin, mutta ne on vain saatava käännettyä EBK:n hyväksi – ensimmäinen tehtävä on onnistua maalinteossa, jotta pelejä on luonnollisesti edes mahdollista voittaa.