Julkaistu: 15.10.2018 00.00

Otteluraportti vs. AS Moon

Lopputulos 3-1 AS Moonille

EBK/FS matkasi pohjoisen reissullaan sunnuntaina Torniosta Raahen liikuntahallille kohtaamaan, kello 15 alkaneessa ottelussa, sarjan ennakkosuosikkeihin lukeutuvan AS Moonin. EBK ei kärsinyt loukkaantumisia edellisen illan ottelussa, joten joukkue pääsi otteluun täydellä listalla. Joukkueemme pääsi nauttimaan pelaamisesta riehakkaan kotiyleisön edessä, katsojia oli selkeästi yli 200 ja harvoin Futsal-Ykkösessä pääsee nauttimaan näin suurista yleisömääristä. Ottelutapahtuma oli muutenkin mukavasti järjestetty.

Itse ottelu lähti EBK:lla hyvin käyntiin ja ensimmäisissä vaihdoissa EBK vyöryttikin AS Moonin maalille. Todennäköisesti sarjanousija pääsi hieman yllättämään kaveria, mutta jo muutaman vaihdon jälkeen myös AS Moon näytti miksi kuuluu ennakkosuosikkeihin, mutta EBK:n puolustus ja viimeinen lukko Nevzat Mustafa kestivät. Ennen AS Moonin ensimmäistä maalia muun muassa Korhoset olivat kilautelleet kaverin tolppia sekä Jonas Zaknoun oli hyvän riiston jälkeen ajanut kentän läpi coast-to-coast ja vain AS Moonin mainion maalivahdin Janne Vähäkankaan torjunta pelasti tilanteen.

Viidennellä peliminuutilla tapahtui, AS Moonin Teemu Aittola pääsi laukomaan ja terävimpänä reboundissa oli Ville Määttä, joka siirsi kotijoukkueen 1-0 johtoon. Tähän väliin on myös kirjoitettava tuomarilinjasta, joka oli ainakin vierailijajoukkueen mielestä erittäin huono. Tuomiot vaihtelivat eikä linja pitänyt laisinkaan, välillä ottelu muistutti pystypainia ja välillä pienetkin kontaktit vihellettiin. Peli oli todella fyysinen ja foorum-kirjoittelut, joissa on todettu, ettei EBK:n fyysisyys tule riittämään Ykkösessä todistettiin vääräksi.

Toisella jaksolla virheitä tuli yhteensä 11, mutta ainoa varoitus oli Antti Korhosen ”taklaus”, jossa AS Moonin pelaaja lensi katsomoon. Itse taklaus ei ollut ruma tai edes erityisen kova, mutta monissa liikuntahalleissa katsomot ovat vain todella lähellä kenttää, joten näiltä tilanteilta ei voida välttyä kokonaan.

Pelikellossa oli 25 minuuttia, kun Ville Määttä iski uudestaan. Aittola ajoi väkisin laidalta ohi ja pisti palloa maalin eteen, josta Määttä viimeisteli illan toisensa takavasaralla. Tästä vain 3 minuuttia eteenpäin ja EBK:n väkivahva Guri Qerimi näytti mistä mies on jälleen kerran tehty. Guria potkittiin ja revittiin ja kävipä mies ottamassa jopa parketilta vauhtia, mutta niin vain voimalla mies pusersi vastustajan läpi ja varmasti kärkkärillä viimeisteli Vähäkankaan längeistä. Samalla minuutilla ikävä kyllä tapahtui uudestaan, kun Alberon Zeneli joutui rikkomaan kaveria vastahyökkäyksessä, kuudes rike taululle ja pallo pilkulle, josta AS Moonin Paakkari varmasti viimeisteli loppulukemat 3-1 jo ottelun 28. minuutilla.

Loppuajan EBK/FS haki vimmatusti tasoitusta viidellä peliä pyörittäen, mutta tuloksetta ja näin pisteet jäivät kotijoukkueelle lukemin 3-1. AS Moon näytti, miten kova Ykkösen kärki on, tsemppiä Moonille seuraaviin peleihin. Täten vierasreissulta pohjoiseen matkaan espoolaisille tarttui 3 pistettä, joka olikin aivan vähimmäistavoite. On vielä erikseen nostettava esiin Dia Al-Shemarin mainiot suoritukset, sillä kaveri pelasi ensimmäisen virallisen futsal-ottelunsa vasta lauantaina, mutta suoriutui Tornion muovilla ja Raahen parketilla kuin vanha tekijä.

Seuraava ottelu pelataan jo sunnuntaina Leppävaarassa, kun vieraaksi saapuu Turusta TPK. Tule paikalle ja todista EBK/FS:n historian ensimmäinen kotipeli Ykkösessä.