Kolme pistettä ensimmäisestä kotiottelusta!
Julkaistu: 09.05.2019 00.00

Kauden ensimmäisessä kotiottelussa vastaan asettui FC Futura Juniorit Porvoosta. Ensimmäisen pelin tappion jälkeen EBK oli päättänyt taistella pisteet kotiin. Kotijoukkue aloitti vahvasti, mutta painostuksesta ja pallonhallinnasta huolimatta vastustaja sai rakenneltua muutamia vaarallisia tilanteita. FCFJ aloittikin maalinteon 28. minuutilla, kun FCFJ:n pelaajaa rikottiin aivan rangaistusalueen rajalla ja vapaapotku oli kuin oppikirjasta: Hyvä matala laukaus/keskitys maalin takasivuverkkoon maalivahdin ja linjan välistä. Kaksi vaihtoehtoa teki vedosta todella hankalan maalivahdin näkökulmasta. Juuri ennen ensimmäisen puoliajan loppua kotijoukkue pääsi kuitenkin kaventamaan lukemiksi 1-1. Marika Eerikäinen ja Emma Korkalainen juonivat vapaapotkun keskikentän tuntumasta oikealle laidalle Sinna Suuriniemelle, jonka keskityksestä Elisa Väisänen pääsi puskemaan pallon maaliin.

Toisen puoliajan alkuun EBK sai aikaiseksi hyvän paineen vastustajan maalille. 58. minuutilla painostus tuotti tulosta, kun kotijoukkue onnistui menemään 2-1 johtoon Elisa Väisäsen osumalla. Hyvä painostus jatkui läpi toisen puoliajan, joukkue rakenteli hyökkäyksiä hyvin ja laidoilta nähtiin hienoja nousuja ja keskityksiä vastustajan maalille. FCFJ oli kuitenkin lähellä tasoitusta 85. minuutilla, kun pallo osui EBK:n onneksi ylärimaan. Pelin lopussa 87. minuutilla Enni Kivioja pääsi Mari Kortelaisen syötöstä sijoittamaan loppulukemiksi 3-1, ja pisteet jäivät kovan väännön päätteeksi Espooseen.
#9

Valmentajan kommentit ottelusta:
Vierastappion jäljiltä lähdettiin tässä pelissä hakemaan hukkunutta omaa pallollista peliä. Vieläkään ei täysin löydetty samaa rauhallisuutta kentälle mitä harjoitusotteluissa kauden alla todistettiin. Peli oli kuitenkin huomattavasti paremmin hallussa kuin ensimmäisessä ottelussa ja ottelun aikana saatiin jo muutama näyte siitä mihin joukkue parhaimmillaan pystyy. Tekemisen tasoa täytyy kuitenkin vielä parantaa, sillä kuten oli tiedossa ja tämäkin ottelu osoitti, tulee sarjasta älyttömän tasainen.
Parantuneen pelin lisäksi toinen iloinen asia oli se, että kokeneemman rungon kanssa päästiin ensimmäistä kertaa naismuistiin peluuttamaan myös seuran oman juniorimyllyn kasvatteja, kun Emma Korkalainen ja Sinna Suuriniemi kirjattiin kokoonpanoon. Nuoret täyttivät tonttinsa erinomaisesti ja etenkin toisen puoliajan ”ohituksessa” toivat rohkeilla ratkaisuillaan tehokkuutta joukkueen hyökkäyspeliin, päävalmentaja Ari Mäenpää toteaa.

Seuraava kotipeli pelataan tulevana lauantaina, kun vastustajaksi saapuu JyPK/2 Jyväskylästä.
Joukkueet ovat vuosien varrella kohdanneet monesti kakkosessa, joten kyseessä on osittain tuttu joukkue. Kaksi viime kautta JyPK kuitenkin pelasi toisessa lohkossa, joten heidän nykyisestä pelityylistä, vahvuuksista ja heikkouksista ei ole ennakkoon tuntumaa. Viime kaudella JyPK sijoittui lohkossaan toiseksi, joten tiedossa on varmasti kovatasoinen ottelu.