T18 SM: Ilves kesyyntyi kotiottelussa
Julkaistu: 20.05.2019 00.00

B-tyttöjen SM-sarjan neljäs kierros pelattiin varsin kesäisissä olosuhteissa auringon helliessä pilvettömältä taivaalta. Vieraaksi saapui tamperelainen Ilves. Joukkueet kohtasivat tässä ikäuokassa ensimmäistä kertaa.

Peli alkoi reippaasti kotijoukkueen hallinnassa. Painetta luotiin Ilveksen päätyyn, eikä ensimmäistä maalia jouduttu odottamaan kymmentä minuuttia kauempaa. Melina Johanssonin (#4) kova laukaus kimposi maalivahdista, eikä paikalle osunut Ella Koivu (#29) erehtynyt. Vain pari minuuttia ehti kulua, kun Pinja Lönnqvistin (#66) laukaus kimposi jälleen maalivahdista, ja jälleen oli myös Ella paikalla tyrkkäämässä pallon maaliin. Ensimmäisen puoliskon edetessä Ilves sai pelistä paremmin kiinni ja pääsi ajoittain hallitsemaan tilanteita. 23 minuutin kohdalla vastustaja onnistuikin tuikkaamaan puoliajan tilanteeksi 2-1.

Toisen ottelupuoliskon alku oli jälleen kotijoukkueen hallintaa. 49 minuutin kohdalla Ella punnersi pallon kanssa kulmalipulta ohi kahden Ilves-puolustajan ja kovalla laukauksella siirsi hattutempun siivittämänä kotijoukkueen 3-1 johtoon. Tämä ei vielä hänelle riittänyt, kun ajassa 65 minuuttia Wilma Forsblomilta (#99) loistavan läpisyötön saaneena Ella vaihtoi lukemiksi jo 4-1. Ottelu oli edelleen selkeästi EBK:n hallinnassa, mutta Ilves tuli hanakasti kiinni EBK:n puolustusalueella häiriten EBK:n pelin avausta tehokkaasti. 67 minuutin kohdalla kotijoukkue sai vapaapotkun lähes keskiviivalta ja sitä asettui antamaan Wilma. Kovaa kutia kohti maalia seurasi pelaajien raivoisa ryntääminen pallon perään, mutta turhaan, sillä kotiyleisö kohahti pallon mentyäkin Wilman vapaapotkusta suoraan vastustajan verkkoon! Tilanne oli 5-1 ja maalijuhla jatkui. Vain 8 minuuttia myöhemmin Sinna Suuriniemi (#12) kesotti oikealta laidalta boxiin, ja Pinja lisäsi kotijoukkueen johdon yllättävällä vedolla suoraan ilmasta lukemiin 6-1.

Suurin hohdokkuus pelistä oli näissä lukemissa jo ehkä mennyttä, kun peliä oli jäljellä enää 15 minuuttia. Niinpä ajassa 82 ja 86 minuuttia vastustaja pääsi tyrkkäämään pallon EBK:n maaliin vielä kahdesti. 6-3 -lukemin EBK otti tärkeät kolme pistettä neljänneltä sarjakierrokselta ja on kolmella voitollaan ja yhdellä tappiollaan sarjataulukossa hienosti toisella sijalla VIFK:n jälkeen.

Seuraavassa vierasottelussa ei tunnetta puutu, kun paikallisottelu FC Honkaa vastaan käynnistyy Tapiolan TN1:llä ensi sunnuntaina 26.5. klo 13.45. Tervetuloa seuraamaan SM-tason jalkapalloa ja kannustamaan sinivalkoinen voittoon!