Syyskierros lähti käyntiin rujosti 0-6 tappiolla
Julkaistu: 29.07.2019 00.00

EBK:n syyskauden ensimmäinen peli suvereenia sarjajohtajaa Lahden Kuusysiä vastaan osui kesän helteisimmälle lauantaille, ja kotikentän mittarin näyttämä +33 astetta tuntui ja näkyi kentällä. Valitettavien sairastumisten ja pelaajapuutosten vuoksi EBK oli lähdössä pelaamaan vajaalla kentällisellä. Onneksemme Jonna Kivioja pääsi vielä paikalle, ja TB2 tytöistä apuun saapui Patricia ”Pätsi” Lehti ja Fanni Kujansuu. EBK:n T06/07 saattoi joukkueet kentälle ja toimi pallotyttöinä pelin ajan.

EBK lähti paahteeseen pelisuunnitelmanaan pitää palloa ja minimoida Kuusysin dominointi. Peli lähti rullaamaan suunnitelman mukaisesti, ja EBK sai aikaiseksi myös muutaman hyökkäyksen. Kuusysin painostus ja pallonsiirtely teki kuitenkin tehtävänsä 22 minuutin kohdalla, kun vastustajan nro 10 Karoliina Moilanen pääsi maalivahdin ohi ja iski lukemat 0-1. Pelin ensimmäinen ja ainoa kortti nousi Kuusysin nrolle 2, Venla Meronen, joka repi EBK:n Fannin nurin keskikentän riiston jälkeen. Kuusysi siirtyi 0-2 johtoon 33 minuutilla, kun nro 3 Sofi Salonen sai pallon boksissa ja onnistui vedossaan. EBK:n maalivahdin Iida Peltosen upeista pelastuksista ja kenttäpelaajien uurastuksesta huolimatta Kuusysin nro 18 Maija Meronen vei vieraat 0-3 johtoon 38 minuutilla. Ensimmäisen puoliajan loppuun EBK sai vielä paikan kaventaa, kun Pätsi sai pallon keskikentällä ja syötti Elisalle, jonka vedon Kuusysin maalivahti onnistui torjumaan kulmaksi. Kulman antoi Emilia ”Emppu” Jaatinen, mutta Kuusysin maalivahti sai pallon ensimmäisenä hyppysiinsä.

Toisella puoliajalla EBK lähti yrittämään hyökkäävämpää pelitaktiikkaa, mutta joutui Kuusysin myllyttämäksi. Jo puoliajan ensiminuuteilla Kuusysi sai monta paikkaa, joista he onneksemme ohjasivat pallon ohi. Kuusysin ensimmäinen kulma koitti 51 minuutin kohdalla, ja sen jälkitilanteessa nro 10 nappasi pallon ja viimeisteli vastustajan neljännen maalin. Jo 54 minuutin kohdalla Kuusysi sai seuraavan kulmansa, ja nro 10 oli jälleen asialla, kun vastustaja tyylitteli hyvin harjoittelulla erikoistilannepelaamisella lukemat 0-5. Pelin viimeisen maalin viimeisteli 56 minuutilla Kuusysin nro 18. Synkän viiden minuutin jälkeen EBK sai jälleen hieman otetta pelistä, piti palloa ja pääsi hyökkäämään. Pätsi syötti Elisan läpi 71 minuutin kohdalla, mutta veto viuhui maalista ohi. Elisa pääsi vielä kertaalleen läpi Kuusysin linjasta jälleen Pätsin syöttämänä, mutta Kuusysin maalivahti oli hereillä ja torjui vedon. EBK:lla oli 83 minuutin kohdalla vielä boksissa hyvä tilanne, joka päättyi nro 37 Sonja Rappin loukkaantumiseen. EBK suoritti loukkaantumisen seurauksena ainoan vaihtonsa, ulos Sonja Rapp ja sisään Jonna Kivioja. Kuusysi suoritti kaikki seitsemän vaihtoaan toisella puoliajalla.

Peli päättyi EBK:n 0-6 tappioon Kuusysin vahvistaessa sarjajohtoaan kolmella pisteellä. EBK:n ottelun pelaajaksi valittiin keskikentällä raatanut Emppu, ja Kuusysin ottelun pelaaja -palkinnon pokkasi nro 10, Karoliina Moilanen.

Nyt vedetään parit nollaavat treenit ja lähdetään 8.8. Porvooseen, FCFJ:n vieraaksi. Sarjanousija pelasi erinomaisen kevätkierroksen ja on sarjassa jaetulla toisella sijalla. Joukkue on kuitenkin pelannut yhden ottelun vähemmän kuin JyPK, jonka kanssa sijan jakavat. Keväällä EBK voitti keskenäisen ottelun 3-1.