Taisteluvoitto!
Julkaistu: 20.08.2019 00.00

18.8.2019 JyPK/2 - EBK 3-4

EBK:n saapuessa Viitaniemen tekonurmelle, kentän lämpömittari näytti 30 astetta. Muutaman asteen lämpötila ehti pelin aika laskea, mutta silti pelipaikalla oli lämpöä riittämiin koko tapahtuman ajan. Kotijoukkue JyPK/2 sai pelinsä vieraita paremmin pyörimään heti alusta. Jo toisen minuutin kohdalla JyPK nousee oikeaa laitaa pitkin, saa hajotettua EBK:n puolustuslinjan helpohkosti ja syöttää suoraan maalin eteen vapaaksi jätetylle pelaajalle, jolla helppo työ siirtää pallo Iidan ohi maaliin ja lukemiksi 1-0.

Myös EBK pääsee alkukankeuden jälkeen hiljalleen peliin mukaan ja tilanteita tulee molempiin päihin. Seitsemännellä minuutilla toppari Marjo laittaa kärkeen Ellalle hyvän juoksupallon, mutta kotijoukkueen maalivahti ehtii juuri ja juuri ensin palloon. Seuraavaksi JyPK saa useammankin maalipaikan vahvoilla linkkien nousuilla sekä myös keskustan läpi pystysyötöillä, mutta Iida esittää maalillaan hyviä otteita ja torjuu.

20 minuutin kohdalla myös toisessa päässä saadaan tulosta aikaan, kun kärkipari Johku ja Elisa prässäävät hyvin, Elisa pääsee katkoon ja viimeistelee maalin hienosti pienestä kulmasta. Puolen tunnin pelin jälkeen nähdään ensin linkkinä pelanneen Mathildan hyvästä syötöstä lähtenyt tilanne, kun Elisa pääsee keskittämään maalille ja Ella puskee maalia kohti, mutta pusku jää hieman vajaaksi ja JyPK:n maalivahti ottaa helpohkon torjunnan. Heti seuraavalla minuutilla toisessa päässä hyvän yksilösuorituksen johdosta oikealta laidalta noussut hyökkääjä harhauttaa EBK:n topparin ja laukoo takakulmaan tilanteeksi 2-1.

Peli jatkuu samassa hengessä ja vähintään puolittaisia tilanteita nähdään molemmissa päissä. Aivan ensimmäisen puoliajan lopussa EBK saa vielä painostuksen jälkeen kulmapotkun. Emppu ja Johku juonivat kulman lyhyenä ja saavat hyvän keskityksen aikaan. B-tytöistä lainalle saatu linkki Saga jatkaa pallon päällä lähemmäs maalia, josta topparin paikalta maalille noussut Marika jatkaa pallon suoraan ilmasta vastaan tulleen maalivahdin yli verkkoon. Pukukoppimaalin jälkeen tauolle mennään siis lukemissa 2-2.

Toisella puoliajalla EBK malttaa hieman enemmän rauhoittaa peliä ja noudattaa omaa pelisuunnitelmaansa. Maalinteko jatkui 49 minuutilla kun Ella saa riistettyä pallon hyökkäyspäässä ja laittaa hyvän passin Johkulle, joka viimeistelee tilanteeksi 2-3. Tilanteita nähdään jälleen molemmissa päissä, Emppu laittaa muun muassa useammankin hyvän kulman, joista sekä Elisa että Niina pääsevät kokeilemaan, mutta lisämaalit jäävät odotuttamaan itseään. Jeppe ja Anna tulevat vaihdosta sisään ja molemmat ovat mukana järjestelemässä hyviä tilanteita vastustajan maalille. Myös JyPK pääsee vielä kokeilemaan ennen varsinaisen peliajan täyttymistä, kun hyvin vaihdosta sisään tullut toinen B-tyttövahvistus Ida tekee tärkeän taktisen rikkeen ja pysäyttää vastustajan nousun. JyPK antaa vapaapotkun maalille, mutta EBK onnistuu purkamaan.

Lisäajalla EBK:n maalipotku epäonnistuu ja pallo päätyy JyPK:n hyökkääjälle. EBK:n topparit eivät ehdi hätiin ja kotijoukkue tasoittaa tilanteeksi 3-3. Kolmannella lisäajan minuutilla vierailla riitti vielä virtaa ja tahtoa kotijoukkuetta enemmän ja pallo saadaan toimitettua hyökkäyspäähän. Elisa saa pallon lähellä boksia, harhauttaa kaksikin puolustajaa ja laittaa pallon hallitusti maaliin.

Jyväskylässä oli hieno nähdä Johkun hyvä vire pitkän sairasloman jälkeen, Elisan onnistumiset, uusien B-tyttöjen debytoinnit edustusjoukkueessa, sekä koko joukkueen tsemppi loppuun asti. Omista virheistä syntyneistä vastustajan maaleista ei lannistuttu, vaan tultiin vielä takaa ja ohi. EBK haluaa kiittää myös tuomareita ja kotijoukkuetta reilusta ja siististä ottelusta, vaikka kovaa ja tasaista kamppailua nähtiin koko pelin läpi. Valitettavasti tämä ei ole itsestäänselvyys naisten peleissä tällä sarjatasolla.

Seuraavaksi naiset saavat vieraita Järvenpäästä kun JäPS saapuu lauantaina Keski-Espooseen. Kevään ottelu ja sen lopputulos ei ollut kotijoukkueen mieleen, joten tiedossa on odotettu revanssi. JäPS on kahdeksalla pisteellä pudotusviivan alapuolella, joten he tulevat varmasti kovalla asenteella otteluun, keräämään tärkeitä pisteitä. Tule siis kannustamaan kotijoukkue voittoon klo 13:00!