EBK/FS kausiennakko: Futsal-Ykkönen 2019-2020
Julkaistu: 07.10.2019 00.00

EBK/FS kausiennakko: Futsal-Ykkönen 2019-2020

JALKAPALLOKAUSI LUSITTU - HUPI VOI ALKAA

EBK/FS:n pelaajat ovat osaltaan pelanneet tahoillaan jalkapalloa eri seuroissa - ympäri pääkaupunkiseutua Vitosesta Kakkoseen, mutta loppukesästä alkoi jo tiukka valmistautumisjakso Futsal-Ykkösen kauteen. Voidaan varmaan hyvillä mielin sanoa, että viime kausi Ykkösessä oli oppirahojen maksamista ja tulevalla kaudella olisi tuloksen teon aika. Tähän myöskin on viitannut laadukkaat harjoitukset yhdessä SoVon kanssa sekä positiivisia asioita sisältäneet harjoitusottelut. Espoossa vallitsee myös orastava EBK/FS-buumi, sillä matkusasumme hupparia on näkynyt laajalti Espoon keskuksen ja Leppävaaran katukuvassa.

Suuria muutoksia espoolaisryhmän kokoonpanossa ei ole tapahtunut, uusina pelaajina sisään tulee Leevi Kosonen sekä uusvanhana pelaajana Etiopian pikakiituri Bazen Mamo. Kaudella tullaan näkemään myös varmasti apuja Someron suunnalta ja myöskin EBK:n pelaajia tullaan varmasti näkemään myös liigaparketeilla, kuten Korhonen sr. ja Qerimi kuluneena viikonloppuna tekivätkin. Epäilemättä myöskin yhteistyö saman seuran joukkueen EBK/Suvelan kanssa tulee toimimaan.

EBK/FS on myös tunnettu itseluottamuksestaan esimerkiksi kuuluisaa futisforum2-keskustelupalstalla, eivätkä espoolaiset kebabin ystävät lähde nöyristelemään tulevallakaan kaudella, vaan tavoitteet on asetettu korkealle ja ryhmä lähteekin haastamaan tosissaan kärkeen povattuja joukkueita, kuten Mehu Keinäsen Moonia, vaasalaista FC Kiistaa (riitaisa porukka???) sekä helsinkiläistä liigasta tippunutta Pirkkolan Jalkapalloklubia. Ennakon lopussa paneudumme enemmän ja yksityiskohtaisemmin tulevan kauden vastustajiin.

Tulevan kauden slogan voisi olla: EBK/FS - Entistä ilkeämpi ja fyysisempi. Tämä siksi, sillä joukkue on ottanut buba duktan vinkistä vaarin ja panostanut koko pre-seasonin penkkipunnerrukseen.


EBK/FS pelaajalista kaudelle 2019-2020

Abubakir Zanjar, Ahvenniemi Eemeli (mv), Al-Shemari Dhiia, Appelqvist Markus, Haljiti Miftar, Jelem Abdallah, Jovanovic-Hyvärinen Ruj, Kolkkanen Henry, Korhonen Antti, Korhonen Pyry, Kosonen Leevi, Mamo Bazen, Mehinovic Eldar, Meriluoto Pyry (mv), Miftari Mergim, Mohamud Zakariya, Mustafa Nevzat (mv), Qerimi Guri, Rautiainen Leo, Wehliye Abdulkadir, Zaknoun Jonas.

Taustoissa vaikuttavat Jyri Kauria, Marjo Reis-Kauria, Eetu Kauria sekä Aimo Leppinen.

Yhteistyökumppanina jatkaa Nordic Globe, joka tarjoaa yrityksille ja yksityishenkilöille maan parhaat siivouspalvelut. Tutustu palveluihin osoitteessa www.nordicglobe.fi.


Kilpakumppanit kaudella 2019-2020

Kuten viime kaudella, niin tulevalla kaudellakin maantiet tulevat espoolaisryhmälle tutuksi, reissuja on luvassa mm. Ouluun, kebulle Raaheen, Vaasaan, folk-muusikista nauttimaan Kaustiselle, Alastaroon, Poriin X2 (Pori ja Rauma sama asia??), Tampereen seudulle, itä-Hesaan ja moneen muuhun kulttuurillisesti merkittävään kohteeseen. Tässä rakkaille lukijoille lista Ykkösen seuroista kaudella 2019-2020 sisältäen paikkakunnat, missä seura pitää majaansa sekä pienet esittelyt jokaisesta joukkueesta.


AS MOON, Raahe

EBK:lle Derby d'ella Kebab on yksi kauden odotetuimmista kohtaamisista, tässä taistellaan Ykkösen pääkaupungin tittelistä. Moon on laadukas ja rutinoitunut joukkue, jota voi odottaa taas kauden päätteeksi taulukon yläpäähän. Tunnettu Heiskasen värikkäistä raporteista sekä tehokkaasta ykkösnyrkistään akseli Mehu Keinänen - Timi Knuutinen etunenässä.


AU, Alastaro

Alastaron Urheilijoiden viime kausi oli menestys, joka poiki nousun valtakunnalliseen Ykköseen tulevaksi kaudeksi. Mietimme porukassa, että puhutaanko Alastarossa turkua, koska sitähän ei Espoon poika ymmärrä, mutta nimekkäitä pelaajia ryhmästä löytyy. Tuomas Happonen ja Jani Luoma tulevat varmasti olemaan kovia tekijöitä tälläkin tasolla pisteiden valossa. Taktinen osaaminen joukkuetasolla tullaan mittaamaan Ykkösessä tulevalla kaudella.


FC KIISTO, Vaasa

FC KIISTO nousi menneellä kaudella jalkapallon puolella Kolmosesta Kakkoseen ja futsalin puolella Kakkosesta Ykköseen. Nimilistoja vilkaisemmalla monet pelaajat edustavat molemmissa lajeissa vaasalaisseuraa. On monissa ennakoidaan veikattu nousijakanditaatiksi, eikä ihme, sillä joukkue on lähestulkoon sama kun vuosikaudet liigaa tahkonnut Ruudupaidat, jonka taru päättyi Liigasta putoamiseen.


FC OPA, Oulu

Lohkon toinen oululaisjoukkue, joka nousi myös täksi kaudeksi Ykköseen. On sosiaalisessa mediassa tykännyt useista EBK/FS:n päivityksistä, joten varmasti mukava ja hyvä poppoo kyseessä. ;) Etelän vetelille joukkue on aikamoinen kysymysmerkki, mutta Oulussa on perinteisesti ollut paljon osaamista jalkapallon ja futsalin parissa.


FC Rauma, Rauma

FC Rauma on varmasti taktisesti Suomen parhaita futsaljoukkueita, tykkää pelityylilleen ominaisesti tappaa pelistä tempoa ja iskeä rotaation avulla tarvittavat maalit. Niila Asunmaa on erinomainen pelaaja tälle tasolle, mutta joukkue on silti tulevalla kaudella kysymysmerkki. Vähintään keskikastia, mutta on aineksia jopa nousuun?


KP-V/Monkulat, Kaustinen

Folk-muusikin luvattu maa, oi ihana Kaustinen. Joukkueella on foorumin intohimoisimmat kannattajat (Futsal-87) sekä hyvät asiakirjoittajat, kuten Vasarahai. Kaustisen urheilutalo on vaikea paikka vierailla fanaattisen kotiyleisön vuoksi sekä joukkueen pelitavan takia. Joukkue taklaa, repii ja riistää sekä puolustaa tiiviisti. Kysymys kuuluu onko Riemusta Monkuloihin siirtyneellä Hedmanilla ruuti kuivaa ja tarjoaisi näin tulitukea kokeneelle Jarkko Ojalalle.


PJK, Pirkkala

Pirkkalalaiset tulivat liigakarsinnan kautta alas häviten Liikunnan Riemulle. Pirkkalassa on muuten myös lentokenttä, joten Espoon rannikon asukkaat voivat lentää vieraspeliin isolla rahalla. Tietojen mukaan PJK on saanut pidettyä miehistönsä suhteellisen hyvin koossa ja kapteeninsa Miikka Mörön johdolla joukkue tuleekin olemaan suurimpia ennakkosuosikeista tulevalla sesongilla, kun puhutaan sarjan kärkisijoista.


PTU, Pori

Porilainen äijäporukka, joka yllätti monet joukkueet menneellä kaudella Futsal-Ykkösessä. Ykköstykkinä hääri Joonas Meura, jolle tulitukea tarjosivat mm. Juho Kemppinen. Vaikea joukkue voittaa Porin urheilutalolla, sillä joukkue on todella fyysinen ja suoraviivainen.


TPK, Turku

Nousukielto on ohi, mutta onko turkulaisryhmällä haluja nousta liigaan? EBK:n vieraillessa Turussa TPK käveli EBK:n yli ja näytti olevansa sarjan absoluuttisesti parhaita joukkueita K-P Koivusen johdolla. Joukkue kuitenkin elää paljon ja pohjoisen reissulle on ollut usein vaikeuksia saada kasaan edes kahta kentällistä, miten tulevalla kaudella, kun esteitä nousulle ei ole?


Tervarit, Oulu

Yhdessä OPAn kanssa lohkon oululaisjoukkueet. Tervarit on varsin perinteinen seura, joka on usein pelannut liigatasolla, mutta viime vuonna tuli tippuminen liigatasolta takaisin Ykköseen. Jatkaako Stafsula, Ridvani tai tiikeri-Keskinen ja saadaanko nuoret lupaukset pidettyä vielä mukana rosterissa? Mielenkiintoinen vastustaja EBK:lle.


Zenith, Helsinki

EBK:n paikallisvastustaja Ykkösessä, jonka kanssa kohtaamiset ovat olleet perinteisesti kiihkeitä. Nyt ykköspyssy Hassan Yaghoubi on siirtynyt GFT:n riveihin, joten kuka tekee maalit? Loistava joukkue puolustamaan tiiviisti ja kokemusta löytyy vaikka muille jakaa. Herttoniemenrannan koulun salissa todella vaikeaa hakea täyttä pistepottia salin pienen koon sekä Zenithin pelityylin vuoksi.Ottakaa myös seurantaan EBK/FS:n somet Instagramissa, Twitterissä sekä YouTubessa. Myöskin tulevalla kaudella someja päivitellään aktiivisesti ja kaikki ottelut pyritään striimaamaan, joten ota haltuun kaikissa sosiaalisissa medioissa käyttäjä @ebkfs .

Seuran uusimmat

Esbo Bollklubb ry

Y-tunnus: 0101249-2

c/o EBK-Honka -areena

Kylävainiontie 20, 02760 Espoo