Riemua ja turhautumista
Julkaistu: 14.12.2019 00.00

1.12. EBK - Liikunnan Riemu 4-1
Ottelu ei olisi voinut paremmin alkaa kun Enni täräytti pian vihellyksen jälkeen kauhean pommin kohti Riemun maalin vasenta ylänurkkaa. Siihen ei kerennyt kukaan reagoimaan ja kotijoukkue siirtyi 1-0 johtoon. Johto kasvoi kun Ella meni antamaan kulmaa ja potkaisi sen maalille. Riemun epäonneksi pallo kimposi heidän pelaajan kautta maaliin. Ensimmäinen puoliaika oli aika tasaista vääntöä, vaikkei vierasjoukkue vaarallisia tilanteita EBKn maalilla saanutkaan. Paikat tyrehtyivät puolustukseen tai maalissa pelanneen Tytin syliin. Riemu ei antanut kovaa prässiä, joten EBK sai suht rauhassa liikutella palloa omassa päässään. Maalit tehtiin paikoista.

Toista puoliaikaa oli pelattu muutamia minuutteja kun Empppu syötti Ennin kanssa nopean seinäsyötön, pelaten puolustajat kahville. Tämän jälkeen baana oli auki ja Emppu pääsi sijoittamaan pallon vastaan tulleen maalivahdin ohi, alanurkkaan. EBKn johtaessa 3-0, alkoi Riemu virittelemään jo reikäpaidan käyttöä. Riemu saikin reikäpaidalla pallonhallinnan itselleen, aina kun viides kenttäpelaaja oli käytössä. Pitkä pätkä menikin EBKn puolustaessa tiiviisti. Riemu oli tähän astisista joukkueista ensimmäinen, joka sai reikäpaitaa käyttämällä vaarallisia, läheltä piti tilanteita. Myllytys palkittiin kun Riemu sai tehtyä kavennuksen 34 minuutin kohdalla. Tästä maalista kotijoukkueen näkemys poikkeaa Riemun raportin näkemystä. Alanurkkaan kohdistuneen vedon sijaan, pallo kimposi EBKn puolustajan kautta maaliin. Laidalta tuli ilmassa keskitys, joka kimposi puolustajan mahan kautta etunurkkaan, maalivahdin reagoidessa keskelle keskitystä vastaanottamaan. Kaikki lasketaan. Parin minuutin päästä EBK pääsi kuittaamaan maalin tyhjiin, kun Janiina riisti pallon ja kiskaisi sen aina maalin perukoille saakka. Ottelu päättyi täten 4-1 tulokseen.

8.12. Lluja - EBK 4-1
Ensimmäiset minuutit mentiin tasaisissa merkeissä ja puolittaisia tilanteita nähtiin molemmilla maaleilla. Kun ottelua oli pelattu reilu kahdeksan minuuttia, Lluja teki ensimmäisen maalin. Veto sivurajalta kimposi puolustajan olkapään kautta takanurkaan. Jo vajaan minuutin päästä kotijokkue johti ottelua 2-0. Hienon yksilösuorituksen jälkeen tullut tulinen laukaus, pienoisen maskin takaa ja pallo maaliin. Ensimmäisellä puoliajalla nähtiin vielä kolmas maali. Taas oli kotijoukkue kärppänä, kun he pääsivät tuikkaamaan maalin eteen kimmonneen pallon Tytin selän taakse. EBK siirtyi pukukoppiin turhautuneena, tänään ei kyllä mikään toiminut ja Lluja sai taottua hyvällä prosentilla palloja sisään.

Puoliajalla päätettiin ottaa agressiivisempi pelityyli, prässätä paljon korkeammalta. Ottelu vihellettiin käyntiin ja EBK karvasi pallon itselleen. Jeppe sai pallon, haastoi ensin veskan ja pääsi lopulta siirtämään pallon jälkitilanteesta maaliin. Toista puoliaikaa kului siis 15 sekunttia, tämähän tuntui jo lupaavalta. Prässin ansiosta kotijoukkueen tilanteet tyrehtyivät nopeasti, mutta enempää ei EBK saanut maaleja. Pallot menivät niukasti, ohi, yli tai sitten erinomaisesti maalissa pelannut veska hoiti tilanteet. Lluja viimeisteli läpiajolla 4-1 lukemat 34 minuutin kohdalla. Tässä ottelussa ei saatu syöttöjä kohdilleen ja kavereita ei löydetty tiiviin puolustuksen väleistä. Ajatus harhaili, ei oltu samalla sivulla eikä pelattu yhtenäisenä joukkueena. Tälläisiä pelejä on hyväkin tulla, joutuu erilailla miettimään tekemistä. Treeniä, treeniä...