Viimeisiä viedään
Julkaistu: 17.02.2020 00.00

9.2. Liikunnan Riemu – EBK 0-4 (0-4)
EBK sai salama-alun, kun pistepörssissä jo melko korkealle noussut Mari Kortelainen pisti pallon maaliin jo 31 sekunnilla sivurajalta tulleesta syötöstä. Marin tarkka vasuri yllätti niin maalivahdin kuin hänet itsensäkin. Ei kauaakaan, kun Jessika ”Jeppe” Heikkonen sai prässättyä pallon vastustajalta hyökkäysalueella ja iski pallon maaliin toisella minuutilla. Maali-ilottelu sai vielä jatkoa 7 minuutilla, kun ketkäs muutkaan kuin Mathilda ”Matte” Carpelan ja Jeppe saivat nopean hyökkäyksen päätteeksi lukemat jo 0-3 EBK:n hyväksi. Tässä tilanteessa Matte löysi maltilla Jepen takatolpalta, josta hän pisti pallon varmasti maaliin jo omalta osaltaan toistamiseen. Pelin loppulukemat saatiin lukittua jo pelin 13 minuutilla, kun Matte sai Anna Vikstedt-Keltasen nappisyötöstä pallon sijoitettua tarkasti alakulmaan.

Toisella puoliajalla Riemu lähti selkeästi kovemmalla prässillä peliin. EBK sai prässin ratkottua riittävän hyvillä ratkaisuilla eikä konkreettisia vaaranpaikkoja oikeastaan ollut. 12 minuuttia oli jäljellä, kun vastustaja otti reikäpaidan ja pyrki kirimään ensimmäisellä puoliajalla EBK:n tekemää maalieroa. EBK sai kurinalaisen puolustuksen ja maalilla hyvin torjuneen Iidan avulla pidettyä oman pään puhtaana Riemun agressiivisemmasta pelityylistä huolimatta.

Jyväskylästä kolme pistettä Espooseen kotiin viemisiksi!

15.2. EBK – LLuja 1-4 (0-2)
Ensimmäisen kierroksen ottelusta jäi espoolaisille paljon hampaankoloon. Revanssi ei kuitenkaan mennyt toivotulla tavalla, vaikka analysoimme edellistä ottelua ja pyrimme sen mukaan muuttamaan tekemistä. Joukkuetta varjostaa tällä hetkellä muutamat loukkaantumiset, flunssat ja lomailut. Ideaalitilanne olisi ollut pitää tempoa ja kovaa prässiä yllä, mutta niukalla pelaajamäärällä pitkin ottaa iisimmin. Tämä johti siihen, ettei kunnollisia hyökkäyksiä saatu aikaiseksi kourallista enemmän. Liikaa peruuttelua ja odottelua. Tärkeitä riistoja nähtiin, mutta vastahyökkäys kuivui usein kasaan parin syötön jälkeen. LLuja hyödynsi paikkansa ja piti palloa pitkiä jaksoja. EBKn ainokaisesta vastasi Enni, joka sai jalkansa vapaaksi puolessa kentässä ja löysi pallon mentävän aukon yläriman juuresta komealla vedolla.

Pelejä on enää jäljellä kahden ottelun verran. Lauantaina 22.2. pelataan sarjavoiton varmistanutta FC Halikkoa vastaan, heidän kotonaan. Kausi huipentuu kotipeliin, mikä pelataan Opinmäessä sunnuntaina 1.3. klo 13:00.
Sarjataulukon top viisi joukkuetta 16.2.