Edustuksen kausi starttasi 3-1 voitolla
Julkaistu: 26.06.2020 00.00

EBK – Honka 3-1 (14.6.)

EBK:n naisten kausi saatiin vihdoin viimein startattua sunnuntaina 14.6 kotiottelun merkeissä. EBK sai remmiinsä mukaan farmi -sopimuksen myötä muutaman vahvistuksen PK-35 Vantaan joukkueesta, sekä EBK:n omista B-SM -tytöistä. Vastaan asettui 2. divariin takaisin noussut FC Honka/2.

Keli oli erittäin aurinkoinen ja lämmin, mikä näkyi myös osaltaan pelitempoa hidastavana tekijänä kummankin joukkueen osalta. Peli eteni ensimmäisen puoliajan osalta tasaisissa merkeissä. Maalipaikkoja, tai puolittaisia sellaisia, oli puolin ja toisin. Lähimpänä kotijoukkueen maalipaikat olivat Väisäsen keskityksestä maalin eteen, missä Jaatinen sai valitettavasti puskettua pallon vain maalivahdin syliin. Toisessa tilanteessa Mäensivun syöttö laidalta maalialueelle jäi vain aavistuksen Väisäsen taakse, kun tyhjä maali olisi ollut edessä.

Tilanteista huolimatta kotijoukkue ei siis saanut palloa verkkoon. Puolestaan Hongan #6, Minna Pyyskänen, pääsi riistämään pallon EBK:n puolustuspään laidalta ja yllätti maalilla ulkona olleen kotijoukkueen maalivahdin tarkalla kaukolaukauksella. Vierasjoukkue siirtyi siis 0–1 johtoon 28 minuutilla.

Vastustajan maali herätti kotijoukkueessa lisää taistelutahtoa ja halua tehdä myös Hongan verkkoon maali. Tasoitus saatiinkin aikaiseksi noin 10 minuuttia myöhemmin. Maalipaikan rakentaja, sekä loppujen lopuksi myös tekijä, oli kotijoukkueen vahvistukseksi saatu Törrönen. Törrösen läpi ensimmäisen puoliajan nähdyt vikkelät otteet saivat maalista kiitoksen. Keskikentältä lähtenyt nousu päättyi Heikkosen antaman seinäsyötön ja Törrösen maalivahdin harhautuksen sekä ohituksen jälkeen pallon painamiseen Hongan verkon perälle. Ensimmäiseltä puoliajalta tauolle siirryttiin siis tasaisissa 1-1 lukemissa.

Toiselle puoliajalle kotijoukkue otti muutamat tuoreet jalat peliin mukaan Heinisen ja Seppälän johdolla. Toisen puoliajan edetessä sai kotijoukkue myös enemmän otetta vastustajasta, pallonhallinta siirtyi enemmän EBK:lle ja tuoreet jalat toivat uutta vauhtia peliin.

50 minuutilla kotijoukkue pääsi yllättämään vieraat, kun tällä kertaa Väisäsen ja Jaatisen yhteistyö toimi ja he juonivat lyhyen kulman, jonka päätteeksi Jaatisen veto upposi takaylänurkkaan. Taisi maali yllättää myös vetäjän itsensäkin, mutta peli joka tapauksessa kotijoukkueen hyväksi 2–1.

62 minuutilla vaihdosta tullut Kivioja pääsi lähestulkoon heti testailemaan Hongan maalivahdin hereillä oloa. Maalivahti sai vain vaivoin Kiviojan kaukolaukaukseen näppinsä väliin, minkä takia pallo kilahti ylärimaan. Hetkeä myöhemmin, 76 minuutilla, Kivioja onnistui kaukolaukauksessaan vuorostaan Hongan maalivahdin ollessa melko ulkona maalista. Peli siis kotijoukkueen hyväksi 3–1.

Loppuun EBK vaihtoi kentälle myös lisää tuoreita jalkoja Johanssonin ja Björklundin myötä, joten läpi ottelun, kuumasta kelistä huolimatta, kotijoukkue pystyi pitämään riittävän temmon, minkä kyydissä Honka ei pysynyt. Pelin päätöslukemiksi jäivät 3–1.

Hongan joukkueesta pelin parhaana pelaajana palkittiin #10 Jenni Talvela. Kotijoukkueesta puolestaan ansaitusti parhaana pelaajana palkittiin läpi ottelun uurastanut #21 Jessika Heikkonen.