Edustukselle voitto HJKsta, reservi taipui Loviisalle
Julkaistu: 05.07.2020 00.00

3.7. FC Loviisa - EBK/2 3-1 (reservi, naisten kolmonen)
Reservin naiset matkasivat aurinkoiseen Loviisaan perjantai-illan peliin. Nurmikenttä oli loistavassa kunnossa, mutta valitettavan vieras pelialusta espoolaisille, mikä toi oman haasteensa peliin. Peli alkoi FC Loviisan vahvalla prässillä ylhäältä ja painopiste oli vahvasti EBK:n päädyssä. Pikkuhiljaa pääsimme myös peliin mukaan, mutta pelin rakentelu tyssäsi nopeasti eikä omaa peliä tai vaarallisia tilanteita juurikaan saatu luotua. 39' peliminuutilla Loviisa pääsi tuikkaamaan ensimmäisen puoliajan ainoan maalin verkon perukoille.

Toiselle puoliajalle lähdettiin vähän pirteämmällä otteella, vaikkakin Loviisan pitkät pallot hyökkääjille pakottivat EBK:n juoksijan rooliin. Myös EBK sai rakennettua muutamia maalintekotilanteita ja 52' peliminuutilla Laura Sihvonen sai saateltua pallon maaliin Elina Raekallion antamasta kulmapotkusta.

Harmillisesti Loviisan pitkät juoksupallot EBK:n selustaan päätyivät hienosti maalia vartioineen C-junioreista peliin apuun tulleen maalivahti Taika Snellmanin selän taakse 63' ja 69' peliminuuteilla. Kavennusyrityksistä huolimatta EBK ei kuitenkaan enää päässyt ylärimaa lähemmäs maalintekopaikkoja.

Puhti ei tällä kertaa espoolaisilla riittänyt vieraalla maaperällä pisteisiin, kun peli vihellettiin päättyneeksi lukemissa 3-1. Edessä on nyt muutama viikko pelitaukoa, jonka jälkeen kentälle sännätään uudella tarmolla.

4.7. HJK/2 - EBK 0-2 (edustus, naisten kakkonen)
Sateisena ja tuulisena lauantaina Töölön tekonurmella kohtasivat EBK ja HJK/2. Edessä oli kauden ensimmäinen vieraspeli. HJK/2 oli pelannut kaksi ensimmäistä ottelua puhtaasti, ilman pistemenetyksiä. Tiedossa oli siis kova ottelu, jota liukas kenttä ja pallo eivät tulisi helpottamaan. Onneksi sääolosuhteet ovat aina samat kummallekkin joukkueelle.

Pelin alku kulkee melko vauhdikkaasti molemmilla kenttäpuoliskoilla, kuitenkaan pahimmille maalintekopaikoille ei kumpikaan joukkue vielä pääse. 13 minuutilla HJK saa vaaralisen hyökkäyksen, jonka kuitenkin Marika puolustaa hyvin, häiriten vetäjää taitavasti ja laukaus menee ohi maalin. Tovin päästä ollaan jo toisessa päässä, jossa Jeppe-Ella-Elisa trio aiheutti hämmennystä vastustajan puolustuksessa, vain vetopaikka jäi uupumaan. Seuraava tilanne jälleen kentän toisessa päässä, joka päättyy kuitenkin erinomaisesti pelanneen Iidan torjuntaan. Ja jälleen toiseen päähän; Jepeltä hyvä syöttö Ennille laitaan, joka pääsi vetopaikalle, veto harmillisesti ohi. Minuuttia myöhemmin HJK pääsi taas vastahyökkkäykseen, jonka puolustus ja Iida maalilla selvittää vastaantulolla. 30 minuutin kohdalla Enni hankki vaparin mukavalta paikalta; Marikalta loistava pallo maalin eteen, jossa Ella yrittää ohjata palloa maaliin, siinä kuitenkaan ihan onnistumatta. EBK sai ottelun ensimmäisen kulman, jonka HJK kuitenkin purkaa ongelmitta. Muutamaa minuuttia myöhemmin Ella ja Elisa syöttelee näppärästi, josta pieni pudotus Ennille joka vetää hieman yli maalin. 38 minuutin kohdalla HJK saa ensimmäisen kulmansa, jonka Jeppe saa purettua. 41 minuutin kohdalla HJK:n seuraava kulma, jonka Iida maalilla nyrkkeilee ja Elisa hoitaa loput. Juuri ennen puoliaikaan, 44 minuutilla, Ella syöttää Elisan irti ja pääsee taiteilemalla hyvälle vetopaikalla, eikä Elisa epäröi vastaantullutta maalivahtia, vaan sijoittaa pallon tarkasti takayläkulmaan ja avaa maalitilinsä tälle kaudelle.

Toisella puoliajalla sade on lakannut, mutta tuuli on pysynyt kovana. Puoliajalla tehtiin muutama vaihto, jotta saatiin tuoretta jalkaa keskikentälle. HJK aloitti kovalla prässillä ja sai heti muutaman peräkkäisen kulman, jotka puolustus ja Iida selvittävät. 53 minuutin kohdalla kulmaa annetaankin Ebk:n hyökkäyspäässä ja pallon taakse astelee Emppu. Empulta hyvä keskitys maalille, jossa Marika käyttää jälleen päätään ja puskee Ebk:lle toisen maalin. Muutamat kulmat nähdään vielä molemmissa päissä, mutta niistä ei vaarallisia tilanteita kummallekkaan joukkueelle tule. HJK saa muutaman vaparin perätysten, tilanteet päättyvät kuitenkin Iidan torjuntoihin. Oikealla laidalla edetään komeasti vetopaikalle Emmi+Jeppe+Pätsi+Elisa syöttökuvion ansioista, mutta Elisan veto vähän ohi maalin. Pelin viimeinen kulmapotku tulee EBK:lle 84 minuutin kohdalla, josta Pätsi puskee hieman riman yli. Varsinaisen peliajan päätyttyä, vaihdosta tullut Melina pääsi puolustukselta karkuun ja komea veto menee vain hieman ohi takakulman. Loppuvihellys tuli, ja EBK voittaa pelin.

Peli oli tasaista ja kuljettiin molemmissa päissä, kummallakin joukkueella oli omat pelinhallintahetkensä. Molemmat puoliajat sisälsivät kovaa kamppailua pallosta eikä rikkeiltäkään vältytty. Onneksi isompia loukkaantumisilta säästyttiin.

Seuraava peli on kotiottelu Keski-Espoossa paikallisvastustajaa, FC Espoota vastaan klo 15:15.