Edustukselle voitto sarjakärjestä, reserville niukka tappio
Julkaistu: 12.08.2020 00.00

Naisten kakkonen (edustus)
6.8. EBK - FC Kuusysi 2-1

Lämmin loppukesän ilta ja vieraaksi saapunut sarjakärki Lahdesta ennustivat EBK:lle etukäteen hikisiä peliminuutteja kotikentälle. Naiset eivät tästä kuitenkaan hätkähtäneet vaan syttyivät taistelemaan entistä tiukemmin pisteiden säilymisestä Espoossa.

Ottelu käynnistyi varsin tasaisissa merkeissä ja molemmille joukkueilla aukesi omat hyökkäysmahdollisuutensa. Kotijoukkueen Elisa Väisänen pääsi jo ensi minuuteilla kokeilemaan vierailevan maalivahdin hereillä oloa, mutta nämä tilanteet ratkesivat Kuuysin eduksi. Myös Lahtelaiset pääsivät muutaman kerran murtautumaan kotijoukkueen boksin sisään. Terävästi pelannut puolustus oli kuitenkin sähäkästi peittämässä tilanteita ja ainoat syntyneet laukaisuyritykset jäivät maalilla pelanneen Iida Peltolan hanskoihin varmoin ottein.

Kotijoukkueen tiivis yhteispelaaminen palkittiin ottelun 18. minuutilla. Jessika Heikkosen kamppailun jälkeinen pallo päätyi Hanna Harjulle, joka laukoi pallon nopeasti maalivahdin käsien ulottumattomiin yläriman alle. EBK:lle 1-0. Kotijoukkue sai lisää puhtia syntyneestä maalista ja onnistui luomaan hienojen syöttöketjujen päätteeksi muutaman vaarallisen maalitekopaikan lisää. Tällä kertaa yritykset eivät kuitenkaan tuottaneet lisämaaleja. Myös vierasjoukkueen hyökkäykset sekä erikoistilanteet jäivät ensimmäisellä puoliajalla tehottomiksi.

Toisella puoliajalla Kuusysi terävöitti tahtiaan, mihin EBK vastasi entistäkin tiiviimmällä joukkuepuolustuksella. Vieraille ei jäänyt juuri muita vaihtoehtoja kuin potkaista pallo linjojen yli suoraan maalivahti Iidan hyppysiin. EBK sai puolestaan rakenneltua puolustusmuodostaan nopeita vastahyökkäyksiä, joista tehokkain syntyi 59 peliminuutin jälkeen. Elisa taisteli hienosti laidalla ohi lahtelaispuolustajien ja keskitti kovan pallon maitse etutolpalle juosseelle Hannalle. Pallo painui rytäkässä maaliin tiukasti perässä juosseen lahtelaispuolustajan jalan kautta. EBK:lle 2-0.

Vastustajan vaarallisimmat maalipaikat syntyivät toisella puoliajalla kulmatilanteista, mutta takaiskuilta säästyttiin. 75 minuutin kohdalla EBK sai pelattua pallon puolustuslinjan yli Elisalle, jonka vastaan tullut maalivahti kaatoi punaisen kortin arvoisesti. Kenttäpelaaja maaliin ja hyvä vaparitilanne EBK:lle. Viivi Salo pelasi vetopaikan Ella Seppälälle, mutta uusi maalivahti ennätti maalintekoyrityksen eteen. Vierasjoukkueen loppukiri sai vielä toivonpilkahduksen 80 minuutin kohdalla, kun kova kaukolaukaus pääsi yllättämään Iidan. Tilanteeksi 2-1. EBK:laiset jatkoivat kuitenkin uhrautuvaa puolustamistaan ja pitivät johtoasemansa päätösvihellykseen saakka. Tuloksena maukas kotivoitto sarjakärjestä.
#43

Voiton myötä joukkueen pistesaldo kasvoi yhdeksään pisteeseen ja on lohkossa sijalla kuusi. Seuraavaksi pelataankin kuuden pisteen ottelu, kun EBK matkaa lauantaina 15.8. Porvooseen. FCFJ on pelannut yhden ottelun enemmän ja EBK:n edessä sijalla viisi. Pisteitä heillä on 12, joten panosta ei tästäkään ottelusta puutu.

Naisten kolmonen (reservi)
7.8. Gnistan - EBK/2 1-0

Ottelu pelattiin Oulunkylässä Gnistanin kotikentällä lämpimänä perjantai-iltana. Tunnelma oli kohdillaan, katsomossa katsojia ja musiikki soi. Ensimmäisen puoliajan alussa EBK sai luotua vaarallisia maalipaikkoja ja hallitsi palloa. Gnistan kuitenkin painosti hyvin ja sai 27. minuutilla hyvästä paikasta vapaapotkun, jonka jälkitilanteesta seurasi maali. Gnistan prässäsi kovaa ja korkealta luoden EBK:lle kiireen tuntua ja sekoittaen pallonhallinnan, eikä ensimmäisellä puoliskolla nähty lisämaaleja.

Toiseen puoliaikaan lähdettiin vielä täynnä toivoa. EBK sai luotua pitkiä syöttöketjuja ja potentiaalisia maalipaikkoja mutta viimeistely jäi vajaaksi. Kaikilla oli hyvä taisteluilme, eikä mitään palloja annettu vastustajille ilmaiseksi. Gnistanin nopeat kärjet aiheuttivat uhkaa EBK:n omaan päähän, mutta puolustus taisteli palloista loppuun asti ja Heta piti maalin puhtaana loistavilla torjunnoilla. Toisella puoliajalla maaleja syntynyt kummallekaan ja ottelu päättyi Gnistanin niukkaan 1-0 voittoon. Kaiken kaikkiaan peli oli hyvä ja tasainen taistelu.
#25

EBK/2 on viiden pelatun ottelun jälkeen sarjassa hienosti neljäntenä 9 pisteellä. Seuraava kolmosen peli pelataan 16.8. Järvenpäässä JäPSin vieraana.