Julkaistu: 23.08.2020 00.00

Suuren urheilujuhlan tuntua, sitä voi kai eilen sanoa olleen ilmassa?

Keski-Espooseen saapui vanha pitkäaikainen kilpakumppani Lohjan Pallo, eikä kyllä muuta odotettukaan kuin fyysistä ja tiukkaa taistoa. Sitä myös saatiin. LoPassa pelaa tätä nykyä vanha monivuotinen tuttumme; EBK;n kapteenistoon kuulunut Joni "Kipi" Möller joka on tunnettu kovasta pelityylistään. Tätä oli tarjolla myös eilen.

Pimenevään loppukesän iltaan valui koko ajan lisää ihmisiä, ja lopussa lehterit olivatkin ympäri kentän täynnä. Ilmakuvista laskettuna paikalle oli saapunut yli 300 ihmistä. Makkaraindeksi näytti melkein sataa myytyä makkaraa mikä sekin on ennätys. Tämä luonnollisesti tarjosi pelille hienot puitteet.

EBK loi alussa muutaman maalipaikan mutta ei saanut niitä hyödynnettyä. LoPa ei karvannut aktiivisesti, vaan pudotti kärkilinjansa -10 metriin ja odotteli EBKn avauksia. Kaksi tiivistä linjaa muodosti falangin jonka väliin palloa oli vaikea pelata. Keskikenttä hieman sumppuuntui ja kääntyminen tiiviissä linjassa oli hankalaa sillä vastustaja oli aktiivisesti selässä ja sukassa kiinni. Huomasi että LoPa oli tullut taistelemaan.

Avausmaalin iski toppari Uuspelto, kun Jolle jälleen nekkasi pallon kulman jälkitilanteesta maaliin. Maali oli Jollen 4 kulmamaali tällä kaudella eikä kaukana ollut kaksi muutakaan kertaa kun mies kulmatilanteessa nousi korkeimmalle. Jolle ei kuitenkaan mikään hujoppi ole, mutta kenties laskentapuolen insinööri osaa lukea liikkeet ennakkoon ja löytää optimaalisen korridorin juoksulleen.

Puoliajalle siis lähdettiin tiukassa 1-0 johdossa vaikka palloa olikin hallittu 75 prosenttisesti.

Toisen puoliajan alussa saatiin taas shokkihoitoa, kun LoPa iski muutaman minuutin sisään kahdesti. Varsinkin toinen maaleista oli varsin hieno kun LoPan hyökkääjä ensin jekutti kauniilla rytminvaihdolla EBK pakkia ja eteni kovavauhtisesti ylöspäin, leikaten keskelle juuri topparin paikalle rynnistäessä, sijoittaen pallon alanurkkaan hallitusti. Hirveästi en jaksa yleensä vastustajan maaleja hehkutella mutta olihan tämä hieno. Tämä tietenkin osittain on tämän kauden teema; EBK on pallonhallintapuoli ja vastustaja iskee nopeilla vastaan pallonmenetyksiin. Tämä oli jo kolmas kerta kun vastustaja tekee kaksi maalia muutaman minuutin sisään ja esitänkin amatöörihypoteesin; saattaako olla niin, että vastustajan iskiessä vastahyökkäyksestä EBKlle syntyy tulenpalava tarve käydä kostamassa nopeasti ja yritetään liian ahnaasti maalin jälkeen käydä korkella pakalla asiaa vastustajan päässä selvittelemässä, mikä jättää puolustuksen haavoittuvaksi uudelle iskulle. Ehkä kannattaa asiaan kiinnittää huomiota ja muistaa maltti myös takaiskujen jälkeen.

Ensi kertaa tappioasemassa tällä kaudella ollut EBK sisuuntui maaleista ja haki ahnaasti tasoitusti luoden useammankin hyvän paikan. Vasta 70minuutin kohdalla pääsi Arber juoksemaan laidasta kiinni Miftarin antaman pystypallon ja juoksemaan boksiin josta vartaloharjhautuksen päätteeksi iski vasemmallaan pallon yläpesään. Neljä minuuttia myöhemmin Arber heitti vapaapotkun suoraan takayläpesään ja nosti näin EBKn taas johtoon. LoPa taisteli tasoittaakseen, mutta viimeisen niitin iski kuitenkin EBK, kun Fatos Syla iski pallon pilkulta voimalla verkkoon.

Peli oli siis fyysisesti kova, ja pallosta todellakin taisteltiin. Mitään ei saanut ilmaiseksi, ja säärisuojia sai suoristella molemmilla puolilla. Välillä tunteet hieman kuumenivatkin mutta suuremmilta harmeilta säästyttiin. Kaikki kunnia siis vastustajalle hienosta taistelusta; ei ehkä ihan väärin sanottu että parempi joukkue kumminkin voitti, vaikkei mikään vääryys olisi ollut toisenlainenkaan lopputulos. Nyt näin ja hyvä niin. Meillä on 3 pistettä enemmän, se näkyy sarjataulukossa eikä muulla ole väliä.

Peli oli myös ensimmäinen EBKn toiselle uudelle Nigerialaisvahvistukselle, kun oikean laitapakin tontilla viiletti Oryiana "Ori" Achir. Orille saatiin vihdoin paperit kuntoon pitkän odottelun jälkeen ja mies kävikin jo muutama viikko sitten reservin pelissä, mutta loukkasi kätensä lennettyään pahasti päätyaitaan. Siinä oli mahdollisuudet pahenpaankin, mutta onneksi selvittiin säikähdyksellä. Oryiana on iloinen ja liikkuva pelaaja joka voi pelata niin laitapakin kuin laiturinkin paikalla. Mies tekee kentällä paljon töitä ja nataa oikealla jalallaan hyviä keskityksiä. Eilen siis ensi minuutit ja varmasti miestä nähdään jatkossakin.

Nostetaan vielä esiin runsaslukuinen yleisö jota vastustajakin ihasteli. Lisäksi moni yleisössä ollut kiitteli tunnelmaa ja sitä miten mukava pelejä on käydä katsomassa. Porukkaa on ollut koko ajan enemmän ja mikä erityisen hienoa, niin junnujengeistä on paikalle saatu omat porukkansa huutamaan ja kannustamaan, se on todella hieno juttu. Ei ehkä tee kaikille oikeutta mutta mainitaan nyt P12 pojat jotka kannustivat alusta loppuun hienosti ja Zäkin valmentama D13 poikien ultraosasto joka tanssi ja lauloi omassa ryhmässään. Nämä nyt mainitakseni erikseen, mutta kiitos ihan jokaiselle yksilölle ja ryhmälle joka myöhäisestä ajankohdasta huolimatta paikalle saapui. Toivottavasti näin on jatkossakin, kotipelejä on vielä kolme jäljellä ja yleisö loppujen lopuksi peleistä tapahtuman tekee. Se on pelaajille iso asia ja vaikuttaa aivan varmasti tuloksiin ja tekemiseen!