Raportit kolmesta voitokkaasta ottelusta
Julkaistu: 24.09.2020 00.00

2.8.2020, Kauriala N
Härmä - EBK 0-1

Vieraspeli Hämeenlinnassa oli EBKlle kauden enimmäinen nurmikentällä pelattava ottelu. Ensimmäinen puoliaika kului kenttään totuttelemisessa ja pallo ei oikein pysynyt jalassa. Härmä piti palloa ja painosti EBKn puolustusta. 13 min kohdalla EBK saa kuitenkin vaparin hyvästä paikasta. Emppu pistää pallon maata pitkin maalin eteen ja Marika liukuu pallon sisään. 16 min kohdalla vastustajalta paha hyökkäys. Härmän pelaaja numero 6 laittaa pallon maalille mutta numero 10 ampuu ohi. Härmä pelaa sääntöjen rajamailla ja 29 min kohdalla EBK sai vapaa potkun puolesta kentästä. Marika antaa hyvän pallon maalille mutta Elisan pusku menee vähän ohi maalin. 34 min kohdalla Sonja pysäyttää Härmän nr 10 karkumatkan. Härmä jatkaa painostusta puoliajan loppuun saakka.

Toinen puoliaika alkaa EBKn puolesta vähän paremmin, joukkue saa jonkin verran pelistä kiinni. Hyvä pelaaminen palkitaan maalipaikoilla, mutta valitettavasti pallo viuhuu maalista ohi. 76 min kohdalla Härmä saa kulman. Tiukka tilanne maalilla. Härmän pelaaja laittaa pallon niukasti maalista ohi. 79 min kohdalla Maia kaadetaan, Susanna antaa vaparin mutta Ennin pusku-jatko lentää vähän yli maalin. EBKn osalta pelaaminen ei oikeen sujunut, mutta voitto saatiin kotiin Espooseen kaikesta huolimatta.

#37

16.9.2020, Leppävaara TN1
FC Espoo - EBK 0-2

Aila-myrskyä edeltävänä iltana EBK antoi myrskyvaroituksen loppukauden kunnostaan Leppävaaran tekonurmella. Paikallisvastustaja FC Espoon vieraaksi saapunut EBK lähti pelissä räväkästi liikkeelle ja vain kolmen minuutin kohdalla Miia Koppanen pääsi ensimmäisen kerran kolistelemaan kotijoukkueen maalipuita. Vain muutamaa minuuttia myöhemmin tositoimiin pääsi vasemmalta laidalta Karoliina Autio, joka nosti EBK:n 0-1 johtoon upealla vedollaan.

Peli jatkui pimenevässä ja sateisessa illassa EBK:n hallinnassa. Joukkue pystyi hallitusti rakentamaan omia hyökkäyksiään ja katkaisemaan vastustajan rakentamia kuvioita. Puolen tunnin pelin kohdalla kulmalipulle asteli EBK:n Jessika Heikkonen. ”Jepen” erinomaisesta kulmapotkusta Ella Seppälä pääsi puskemaan pallon FC Espoon verkkoon. Tauolle lähdettiin 0-2 tilanteessa.

Toinen puoliaika sujui tasaisissa merkeissä. Molemmat joukkueet loivat maalipaikkoja ja vaihtoivat tuoreita jalkoja kentälle. Vaikka paikkoja syntyi, maalit jäivät kuitenkin uupumaan. Täydet kolme pistettä lähti tänä iltana Leppävaarasta EBK:n mukaan.

#22

20.9.2020, Tapiola TN1
FC Honka/2 - EBK 1-3

Paikalliskamppailuun lähdettiin tasaista vääntöä odotellen. Keskinäiset ottelut ovat aina olleet tiukkoja, kevätkierroksen ottelu päättyi EBK:lle lukemin 3-1.

Sunnuntaiset kulmapotkukarkelot aloitettiin jo ensimmäiseltä minuutilta. Ensimmäisen Honka purkaa helpohkosti, muutaman minuutin päästä seuraavasta kulmapotkusta EBK pääsee jo kokeilemaan laukauksia maalia kohti, mutta Hongan puolustus blokkaa yritykset.

Kuudennella minuutilla Wilma kaadetaan noin 20 metrin päässä kotijoukkueen maalilta. Suora maalintekoyritys menee hieman maalin ohi. Honka pääsee paremmin peliin mukaan ja he saavatkin rakennettua muutaman vaarallisen tilanteen EBK:n päätyyn. Laukaukset menevät kuitenkin joko ohi, tai topparit Sonja ja Marika yhdessä Marin ja Emmin kanssa siivoavat.

17 minuutin kohdalla tapahtuu Hongan päädyssä, kun Karkki pääsee nousemaan laidastaan, kaventaa keskelle ja laukoo avausmaalin, 1-0 EBK:lle! Vain pari minuuttia myöhemmin Honka saa nopean vastahyökkäyksen. Pallo toimitetaan laidalta maalin edustalle. Marika kaadetaan (tai kompuroi), pallo jää pomppimaan maalin edustalle, apujoukot ei ehdi paikalle ajoissa ja Honka pääsee nostamaan pallon Iidan selän taakse. Tilanne 1-1.

Honka saa vielä 26 minuutin kohdalla yhden kulmapotkun, jonka EBK kuitenkin purkaa helpohkosti. Loput ensimmäisestä puoliajasta vietetäänkin pääosin Hongan päädyssä. Paikkoja rakennetaan hyvällä syöttöpelillä niin Elisalle, Wilmalle, Miialle kuin Karkillekin, mutta enempää maaleja ei ennen taukoa nähdä. EBK saa myös useammankin kulman, mutta Tapiolassa puhaltava tuuli joko painaa pallot suoraan päädystä yli, tai Honka pääsee purkamaan. Tauolle siis tilanteessa 1-1.

Toinen puoliaika menee suunnilleen samoilla sävelillä. Honka vierailee harvakseltaan EBK:n puolella, mutta oikeisiin torjuntahommiin ei taida Iida joutua parin helpon poiminnan lisäksi. Enemmän tilanteita nähdään toisessa päädyssä, jossa maalipuut ovat kotijoukkueen pelastajana useampaankin otteeseen, kun vieraat paukuttavat palloja niihin maalin sijaan. Positiivista kuitenkin, että paikkoja rakennetaan koko joukkueen voimin ja vastustajan maalilla nähdään vierailulla pelaajia laajalla rintamalla.

Onneksi tulostakin saadaan lukuisten tolppalaukausten lisäksi. 50 minuutin kohdalla pallo toimitetaan ilmassa Miialle, joka jatkaa pallon päällä ja vapauttaa Wilman maalintekoon lähietäisyydeltä, 1-2.

Sitten treenataan kulmia oikein urakalla. EBK saa vähintään kuusi kulmapotkua muutaman minuutin sisään. Wilma toimittaa palloja maalille ja viimein kuudennesta kulmapotkusta Miia pääsee runnomaan pallon maaliin asti.

Pelin loppuun nähtiin vielä hulinaa Hongan maalilla, kun Emppu pääsee tälläämään irtopallosta upean vedon, johon maalivahdilla ei olisi ollut mitään saumoja. Pallo osuu kuitenkin tolppaan ja kimpoaa takaisin kentällä. Ripareilla ovat hyvin mukana sekä Wilma että Ella K, mutta lisämaaleja ei enää nähdä.

Pisteet kilahtavat EBK:n kirstuun ja nostavat joukkueen sarjassa kakkospaikalle. Kahden muun B-lohkon kärkijoukkueen pelattua lauantaina tasan, EBK:lla on lohkon piikkipaikan kaappaaminen omissa käsissä, kun jäljellä on kaksi ottelua. Ensi viikolla matkataan VJS:n vieraaksi Myyrmäkeen ja siitä seuraavana viikonloppuna PK-35/2 saapuu Keski-Espooseen.

#4

Seuraavaksi tiedossa onkin kauden tähän asti tärkein peli, kun EBK kohtaa toistamiseen sarjakärjessä majailevan VJSn. Keväällä VJS vei ja EBK vikisi. Nyt olisi tarjolla makea revanssi ja jopa voitolla paikka sarjakärjessä. Ottelu pelataan lauantaina 26.9. klo 17:00 Myyrmäki Stadionilla.