Ensimmäinen karsintaottelu päättyi tasan
Julkaistu: 12.10.2020 00.00

Ilves/2- EBK 1-1
11.10. Tampere

EBK lähti aikaisin aamulla bussikuljetuksella kohti Tamperetta. Luvassa oli ykkösen nousukarsintojen ensimmäinen ottelu Ilvestä vastaan. Jo 3. minuutin kohdalla EBK sai aikaiseksi hyvän hyökkäyksen, kun oikeana laitapakkina pelannut Sinna laittoi pallon boksiin Elisalle, mutta valitettavasti maalia ei syntynyt. Minuutilla 7 Ilves sai vaparin, jota juoni vastustajan #7 ja #20, mutta Iida koppasi vedon. Peli eteni tasaisena, vaikka Ilves pitikin enemmän palloa. EBK:n seuraava tilanne syntyi 22. minuutilla, kun Sinna keskitti ja Elisa jatkoi Eltsulle, joka taisteli hyvin, mutta Ilveksen puolustus kesti. Pelin ensimmäinen kulma tuli Ilvekselle 31. minuutilla. Ilves pelasi kulman lyhyenä, mutta sitä seurannut veto jäi jälleen Iidan hyppysiin. Ilveksen painostus jatkui, ja 39. minuutilla vastustajan linkki antoi hyvän keskityksen maalille, mutta onneksemme siellä väijynyt pelaaja veti pallosta ohi. EBK:n ensimmäinen kulma nähtiin 40. minuutilla. Jeppe asettui antamaan kulmaa, josta Marika ja Sinna pääsivät kokeilemaan maalintekoa, mutta vastustajan veska nappasi pallon. Ilves käynnisti nopean vastahyökkäyksen, joka päättyi vastustajan 1-0 maaliin 42. minuutilla. EBK pääsi vielä kertaalleen kokeilemaan tasoitusmaalin iskemistä 43. minuutilla, mutta vastustajan puolustus pysyi tiukkana. Puoliajalle mentiin 1-0 tappiotilanteessa.

Toinen puoliaika alkoi EBK:n kannalta vahvemmin. Pidimme palloa paremmin, ja maalipaikkojakin syntyi enemmän; 54. minuutin kohdalla EBK sai vaparin, jonka Sinna antoi. Pallo kaarsi Miialle kuudentoista-alueen rajalle, mutta Miian veto viuhui maalin ohi. Potentiaalisia maalintekotilanteita syntyi puolin ja toisin, mutta vedot menivät kerta toisensa jälkeen ohi. EBK:n painostus tuotti tulosta 74. minuutin kohdalla, kun Miia kaadettiin boksissa hyvän hyökkäyksen päätteeksi. Pallo pistettiin pilkulle, ja sitä vetämään asettui Miia. Maalivahti jäi kakkoseksi, kun Miian veto löysi tiensä verkon perälle. Tilanne 1-1. EBK sai pelin lopuksi luotua vielä hyviä tilanteita, mutta loppulukemaksi jäi 1-1.

Nousukarsinnan loppuottelu pelataan lauantaina 17.10., kun Ilves saapuu Keski-Espooseen. Peli starttaa kello 13.00, tulkaahan kannustamaan!