Katsaus tuloksiin ja tilanteeseen, kun kausi on puolessa välissä
Julkaistu: 06.01.2021 00.00

Naisten futsal ykkösessä on saatu pelattua yhtä ottelua lukuunottamatta ensimmäinen kierros pelattua. Ilves/FS2 ottelu siirrettiin marraskuun lopulta vielä määrittelemättömään ajankohtaan. Seitsemästä ottelusta pisteitä on kertynyt 10. Maaliero on 21-14. Muihin nähden ollaan tehty keskivertoa vähemmän, mutta päästetty ollaan toiseksi vähiten. Vallitsevan tilanteen takia osa peleistä on nyt pelattu ja pelataan ilman yleisöä, mutta joistain peleistä on tarjolla live-striimejä. Niistä ilmoitamme aina instagramin puolella, @ebknaiset.

31.10. MAD MAX-EBK 2-3
Kausi startattiin Valkeakoskella MAD MAXin vieraana. Takana oli vain muutamat treenit, eikä yhtään treenipeliä. Tähän vaikutti pitkälle venynyt futiskausi. Alku oli aika tahmeaa ja puoliajalle mentiin 2-0 tappioasemassa. Keräsimme kuitenkin rivit pukukopissa ja toisen puoliajan ensimmäisen kymmenyksen lopulla teimme parissa minuutissa kolme maalia. Maukaus taisteluvoitto ja se näkyi pelaajissa kotimatkalla. Hyvä startti kauteen!
EBKn tehopisteet Enni 1+0, Marika 1+0, Anna 1+0, Elina 0+1

8.11. EBK-Liikunnan Riemu 6-0
Ensimmäinen kotiottelusta irtosi suht helppo ja selkeä 6-0 voitto. Riemu ei oikein missään vaiheessa saanut omaa peliä liikkeelle ja maalissa pelannut Iida pääsi vähällä. Joukkue pääsi samalla hakemaan kiertoja ja sovittuja kuvioita.
EBKn tehopisteet Miia 3+0, Anna 1+1, Tintti 0+1, Nasti 1+2, Enni 1+0, Iida 0+1

14.11. LLuja-EBK 5-4
EBK siirtyi 0-1 johtoon jo 17 sekunnin jälkeen. Emmi sai prässättyä pallon pois, vei maalivahdin kahville ja tuikkasi pallon maaliin. Jos jossain ottelussa, niin tässä meillä oli aikaa ja tilaa. Saimmekin pidettyä palloa ja pyöritettyä peliä normaalia enemmän. Tästä huolimatta LLuja rokotti erikoistilanteista ja oli menossa 3-2 johdossa tauolle. EBK sai kuitenkin vielä viimeisillä sekunneilla kulman. Miia asteli itsevarmasti antamaan sitä ja kaikkien kummaksi kiskaisi pallon voimalla maalivahdin kautta maaliin. Tauolle siis 3-3 tilanteessa. LLuja teki toisella puoliajalla harmillisesti yhden maalin enemmän ja vei pisteet 5-4 tuloksella. Tästä jos jostain jäi turhautunut maku suuhun. Koko joukkue koki, että peli oli meidän, mutta maalit ratkaisee.
EBKn tehopisteet Emmi 1+0, Miia 3+0, Hanna 0+1, Enni 0+1

5.12. FS Tawastia-EBK 1-1
Tämä peli muistetaan erittäin haastavana. Tawastian korkea ja agressiivinen prässi puri meihin. Emme meinanneet löytää keinoja avata peliä ja edetä selkeille maalintekopaikoille. Tämä jäi harmittamaan pitkälti sen takia, ettei keksitty pelin sisällä keinoja purkaa prässiä kunnolla. Tekemämme maali kylläkin oli malliesimerkki, kun saimme keskustan kautta pelattua pallon, laidalta toiselle ja lopulta maalille josta Nasti liukui pallon maaliin.
EBKn tehopisteet Nasti 1+0, Marika 0+1

12.12. EBK-FC Nokia 1-2
Lohkon voittajasuosikiksi nimetty FC Nokia vei tiukasta ottelusta kolme pistettä mukanaan. EBK johti melkein 2-0 ensimmäisen puoliajan jälkeen, mutta vihellys tauon merkiksi tuli pari sekunttia liian aikaisin. Pallo maalissa, mutta sitä ei hyväksytty, täten toiselle puoliajalle lähdettiin 1-0 johdossa. EBK ei onnistunut toisella puoliajalla enää maalinteossa, kun taas Nokia onnistui kahdesti parin nukahduksen myötä. Ottelu oli aika tasainen ja siksi yhden maalin tappio jäi hiukan harmittamaan. Ei kuitenkaan huono esitys!
EBKn tehopisteet Enni 1+0, Emppu 0+1

19.12. RaiFu-EBK 3-1
EBKlla on ollut penkki suht täynnä tämän kauden otteluissa. Näin ollen pelin tempoa on saatu pidettyä yllä hyvin. Tähän otteluun lähdettiinkin vain kolmen vaihtopelaajan voimin. Jalat riittivät hyvin ekalle puoliajalle, sen päättyessä tilanteeseen 1-1. Toinen puoliaika olikin aikamoista selviytymistä, pelaajat olivat väsyneitä ja kaikkensa antaneita. Paukut siis loppuivat kesken ja pisteet jäivtä Raisioon.
EBKn tehopisteet Elina 1+0, Nasti 0+1

2.1. EBK-MU
Otteluun lähdettiin suoraan parin viikon joulutaolta, joten tuntuma futsaliin oli täysi kysymysmerkki. Ottelu saikin harvinaisen alun, kun maalissa pelannut Tytti kiskaisi keski-alueelta valuvan pallon vastarina, yrittäen tavoitella maalille hiipinyttä Emppua. Pallo tippui kuitenkin juuri täydellisesti aivan yläriman alle, eikä MUn maalivahti saanut kukkupalloa torjuttua. Näin kotijoukkue siirtyi 1-0 johtoon, mikä piti aina ekan puoliajan viimeiselle minuutille. Tauolle mentiin MUn tasoituksen myötä 1-1 tilanteessa. EBK tiivisti hiukan peluutustaan ja sai tehtyä nopeasti pari maalia, rentouttaen tekemistä. MU haki kovasti kavennusta reikäpaitaa käyttäen, mutta lisämaalit nähtiin silti kotijoukkueen toimesta. Ottelu loppui lopulta EBKn hienoon 5-1 voittoon.
EBKn tehopisteet Tytti 1+0, Anna 1+0, Miia 1+1, Emppu 0+1, Lörö 1+0, Emmi 1+1, Enni 0+1