Kausiennakko Edustus 2021
MiehetJulkaistu: 07.06.2021 00.00

Kausiennakko Edustus 2021

Kausiennakko EBK Edustus 2021

Sarja

Edustuksen lohkosta löytyy 12 joukkuetta ja sarjassa pelataan yksinkertainen sarja jonka päätteeksi ylempi -ja alempi loppusarja. Näiden perusteella ratkeaa sitten nousijat ja putoajat. Lohko on luonnollisesti mielenkiintoinen ja käydään joukkueet nopeasti läpi yksi kerrallaan;

Lohko

CLE

Club Latino Espanyol. En tiedä miten joukkue määrittelee itsensä, pohjautuuko yhteenkuuluvuus maantieteelliseen vai kielelliseen rakenteeseen, mutta oletettavaa on että pelaajisto suurimmaksi osaksi on Etelä-Amerikasta ja espanjankieliseltä alueelta ylipäänsä. Nimestä kaikuu henkilökohtainen taito, nopea pelitempo ja kuumat tunteet. Muuten en joukkueen taustasta tai historiasta osaa sanoa; useita kausia kuitenkin hyvällä tasolla ja useampi joukkue eri sarjoissa, joten kykenevä nippu mitä luultavimmin kasassa.

EIF/Akademi

Kultahammasrannikon kakkosjoukkue ja useita vuosia kolmosessa. Tammisaari on tunnetusti melkoinen pelaajahautomo ja lisäksi ostovoimaa riittää myös pelaajien houkuttelemiseen kauempaa. Edustus pelaa ykkösessä ja imua on, joten varmasti äärimmäisen kova, nuori ja hyvin harjoitellut porukka kasassa. Pienenä helpotuksena yksinkertaisessa sarjassa matkustaa Akademi vieraaksi Keski-Espooseen. EBKn päävalmentaja Xhevdet Gela pelaa EIF edustuksessa, tämä tuo otteluun mielenkiintoa.

EPS/Reservi

Viime kauden vastus nelosen lohkosta ja toinen nousija. Keskenäisessä pelissä 2-0 kotivoitto tiukkojen vaiheiden jälkeen. Vahva EPS on liikenteessä laajalla ringillä, ja kovia pelaajia riittää helposti kahteen joukkueeseen. Kovaa vääntöä siis luvassa tälläkin kaudella. Kauden ainoassa harjoitusottelussa voitto lukemin 3-1.

EsPa

Kauden avausvastus vieraissa 12.6. EsPa on vanha tuttu kilpakumppani vuosien takaa. Joukkue kävi muutama vuosi sitten vahvan nosteen päätteeksi kakkosessa ja sen jälkeen on takana kolmosta. Kokenut ja vahva nippu siis, vaikken perillä tämänhetkisestä pelaajatilanteesta täysin olekaan. Eetu Kauria siirtyi EsPasta takaisin sinisiin, ja kohtaa siis heti avauksessa vanhan seuransa.

FC Espoo

Espoolaisen divarijalkapallon pitkäaikainen valtias menetti paikkansa kakkosessa ja pitkästä aikaa ollaan taas samalla sarjatasolla. Vahvan juniorityön ja laajan pohjan ansiosta aina kova, ja tämä peli halutaan ihan varmasti voittaa molemmilta puolilta. FC Espoosta EBKhon siirtyivät EBK;n riveihin Jonas Zaknoun sekä Daniel Hawas. FC Espoo varmasti haluaa nousta takaisin kakkoseen, mutta kovassa lohkossa ei mitään saa ilmaiseksi. EBKlla varmasti riittää motivaatiota horjuttaa asemia.

FC Kirkkonummi

Myös Kirkkonummella tuntuu olevan kova buumi jalkapallon suhteen, ja sekä edustus että reservi ovat tehneet kovaa tulosta omissa sarjoissaan. Pienen notkahduksen jälkeen siis on Kirkkonummellakin palattu normaaliin. Vahva meno varmasti myös jatkuu.

NuPS

EBKn ja Nupsin välisistä yhteenotoista ei yhteenottoja ole puuttunut. Peleissä on varmasti latausta ja tunnetta tulevassakin. Pienestä Vihdin taajamasta on aina saapunut haastava nippu. Näille ei kyllä haluta hävitä.

Sexypöxyt

Jälleen yksi paikallisvastustaja ja kivikova Derby. Pöxyt tuntuvat kuumeisesti tavoittelevan tähtiä ja tulevallakin kaudella tavoitteet on korkealla. Espoolaisjoukkueista eräänlainen outolintu, sillä junioritoimintaa ei ole ja itselleni on mysteeri miten ihmeessä vuosi vuodelta on saatu niin tasalaatuista tavaraa ja kova joukkue kasaan.

Tikka

Finnoon rannikoilta saapuva Tikka kuuluu kolmosen kalustoon ja on pitänyt paikkansa ja statuksensa pitkään.

Toukolan Teräs

Perinteikäs ToTe on myös tuttu joukkue ja viime vuosina kolmosen vakiokasvoja muutamaa nelosen kautta lukuun ottamatta. ToTE on itse asiassa ainoa joukkue joka virallisessa pelissä on EBK;n voittanut kahden vuoden aikana, sillä se katkaisi EBK;n Regions Cup taipaleen toissa vuoden semifinaaleissa. ToTesta EBK:n riveihin siirtyy kyseisessä ottelussa kaksi maalia sinisten verkkoon viimeistellyt Alex Maylett.

Töölön Taisto

Toinen lohkon helsinkiläisistä joukkueista. Mielenkiintoinen tuttavuus, enkä muista että ihan lähivuosina olisivat joukkueet kohdanneet.

Pelaajatilanne

EBK;n pelaajatilanne hyvä ja nippu laaja, eikä merkittäviä poislähtijöitä ole. Peruspaketti ilman suuria menetyksiä on pysynyt kaksi vuotta kasassa, joten tilanne on hyvä. Tulopuolella sen sijaan on ollut vilskettä ja imu sisäänpäin on kova. Jokaiselle pelipaikalle löytyy useampikin hyvä vaihtoehto, ja valmennukselle tulee olemaan haastavaa koko porukan tyytyväisenä pitäminen. Edellisvuosien tapaan on joukkueella edessään kaksi sarjaa Reservin pelatessa nelosta. Reservin taso on kova, ja pelaajaliikennettä sarjojen välillä tulee olemaan.

Menneet

-

Tulleet

  • -Alex Maylett Toukolan Teräs
  • -Eetu Kauria EsPa
  • -Jonas Zaknoun FC Espoo
  • -Daniel Hawas FC Espoo
  • -Arbnor Istrefi EPS
  • -Jani Kortelainen Välivuosi
  • -Eldar Mehivovic Välivuosi

Loukkaantumiset

Loukkaantumistilanne on kohtuullisen hyvä vaikka toki muutamia poissaoleja on. Hietasen veljeksistä vanhempi Aku parantelee alaraajavammaa ja nuori Oskari loukkasi polveaan harjoituksissa mutta toivotaan ettei pahempaa käynyt ja säikähdyksellä selvittiin. Ei kaudesta ilman loukkeja selvitä, mutta laaja rinki auttaa tilanteessa.

Tavoitteet

Edustuksen tavoite on olla sarjassa sijoilla 1-3 ja lähteä syksyllä ylempään loppusarjaan taistelemaan sijoituksista. Joukkueen taso on kova eikä yhteenkään peliin lähdetä nöyristelemään. Toki tiedetään mikä taso on eikä lähdetä myöskään leijumaan. Jalat maassa ja tähtäin korkealla.

Kotipelit

Kotipelit pelataan luonnollisesti kotikentällä perjantai iltaisin kello 20:00 alkaen. Yleisörajoitukset ja voimassa olevat määräykset on otettava huomioon. Tällä hetkellä peleihin saa tulla 50 ihmistä per lohko. Mitä se käytännössä tulee merkitsemään niin jää nähtäväksi. Toivottavasti myös kesällä mennään niiden suhteen parempaan suuntaan. Tiedotamme näistä ennen kotipelejä ja toivomme yleisön niitä noudattavan. Tahtotila on että päästäisiin edellisen kauden tapaan runsaslukuisen yleisön ja kovan kannustuksen saattelemana kentille marssimaan. Pidetään perjantait juhlapäivinä Keski-Espoossa ja näytetään vastustajille mitä kotikenttä tarkoittaa.

Joukkueen uusimmat uutiset