Ensimmäiset 3 pistettä mukaan Pirkkalasta!
EBK Futsal NaisetJulkaistu: 30.10.2022 20.50

Ensimmäiset 3 pistettä mukaan Pirkkalasta!

Maajoukkuetauon jälkeen päästiin taas toisitoimiin kun matkasimme Pirkkalaan PJKn vieraaksi. Ennakkoon oli tiedossa että PJK on uudistunut tälle kaudelle ja maaleja ei tule helpolla, onhan heillä tolppien välissä kaksi maajoukkuemaalivahtia. Pirkkalalaiset olivat pelanneet kolme ottelua ennen tätä kohtaamista ja napanneet niistä pari pistettä.

Espoolaiset lähtivät otteluun paria aikaisempaa peliä tiiviimmällä peluutuksella, kun mukaan otteluun nimettiin 10 kenttäpelaajaa ja kaksi maalivahtia. Valmentaja Janne Laineella oli selkeä visio taktiikastamme. Tiputtaisimme pakan tarkoituksella ja nopeasti alas, pakottaen kotijoukkue avaamaan lyhyellä. Tietäen PJKn maalivahtien tarkat ja pitkät heitot. Muistaen kuitenkin ettei oman maalivahdin syliin voi peruutella, eli oikea-aikainen iskeminen oli tärkeää. Samalla painotettiin sitä että omat virheet pitää saada minimiiin ja kommunikointi kentällä kuntoon. Sovittu taktiikka toimi ja saimme katkottua PJKn hyökkäyksiä omalla kenttäpuoliskolla hyvällä prosentilla. Näistä avautui usein mahdollisuus vastahyökkäyksiin ja vaarallisimmat paikat nähtiinkin PJKn maalilla. Varmoin ottein pelannut PJKn maalivahti Lilli Sandström päästiin yllättämään vain kerran, kun ajassa 14:47 Hanna Harju ohjasi päällä Amanda Pitkäsen laidasta tulleen vedon verkon perukoille. PKJ loi myös tilanteita, mutta Iida Peltola joutui kunnolla venymään vain kahdesti. Hänen sanoin muut tilanteet hoitui "peruskopeilla" ja puolustuksen uhrautuvalla pelaamisella.

Hannan maalin jäädessä ottelun ainoaksi, matkasivat täydet kolme pistettä Espooseen. Eli seurahistorian ensimmäiset pisteet Naisten Futsal-Liigassa on napattu, näin se homma etenee!

EBKn parhaana palkittiin pohjalla uurastanut Sanni Keränen ja lokiksi valikoitui nollapelin pelannut Iida Peltola.

Seuraava ottelu pelataan kotona Opinmäessä. 5.11. klo 17:00 starttaa peli Ykkösestä ja treenipeleistä ennestään tuttua FC Halikkoa vastaan. Toivommekin paikalle runsaasti kannattajia, auttamaan seuraavien pisteiden metsästyksessä. Liput 5€, alle kouluikäiset ja seuran juniorit seuravaatteissa ilmaiseksi. Kausikortti & 3kk Ruutu+ 50€, jolla pääsy myös EBKn Miesten Futsal-Ykkösen kotiotteluihin.