​EBK:lle tiukka tappio FC Halikkoa vastaan
Julkaistu: 11.11.2022 09.05

Lauantai-illan ottelu starttasi Opinmäessä espoolaisten kohdatessa FC Halikon. Ottelu oli tasainen, mutta päättyi lopulta vieraille lukemissa 1-2.

Ensimmäinen puoliaika
Ensimmäinen puoliaika oli tasaista vääntöä molemmilta joukkueilta. Laukauksia sateli molemmille, mutta ensimmäinen maali nähtiin vasta pelin kahdeksannella minuutilla, kun vieraat pistivät pallon kotijoukkueen ohi maaliin.

Maalitilanne syntyi kun vastustajan maalivahti Pilvi Junnila avaa pelin laitaan Nella Saukkiolle. Saukkio antaa pitkän poikkisyötön Elli Laaksoselle, joka viimeistelee pallon Iida Peltolan ohi maaliin.

Pelin ensimmäinen ja ainoa keltainen kortti annetaan FC Halikon Simulalle, joka rikkoo kaaren reunalla espoolaisten Marika Eerikäistä. EBK:n vapaapotku menee vastustajasta kuitenkin ohi maalin. Kotijoukkue on kuitenkin päässyt takaisin peliin mukaan ja tilanteita alkaa syntymään myös vastustajien kenttäpäädyssä.

Ensimmäinen puoliaika kuitenkin päättyy tilanteessa 0-1.

Toinen puoliaika
Toinen puoliaika alkaa vahvasti vieraiden pallonhallinnalla. EBK on kuitenkin vastahyökkäyksillä saanut pari hyvää tilannetta vastustajienkin maalille.

Maalitta kuitenkin edetään aina tuonne puoliajan jälkimmäiselle puoliskolle. Peli on rikkonaista eikä kumpikaan joukkue ole kunnolla saanut hyökkäystä aikaan. Tempo kuitenkin näyttää nousevan pelin loppua kohden.

Ottelun lopussa EBK ottaa maalivahdin vaihtoon ja yrittää ylivoimalla tasoittaa pelin. Alle minuutti jäljellä kellossa ja tilanne vaikuttaa huolestuttavalta kotijoukkueelle.

Koskaan ei saa kuitenkaan luovuttaa! Emmi Mäkinen pistää pelin tasan, kun kellossa on jäljellä enää viisitoista sekuntia. Maali syntyi kun Mäkinen Hanna Harjun syötöstä ampuu tarkan kaukovedon verkon perukoille. Amanda ja Marika loivat maalille maskia ja hässäkkää, mistä ollaan kopissa ja treeneissä paljon viime aikoina puhuttu.

Espoolaisten onni ei kuitenkaan edes kymmentä sekuntia kestä, kun FC Halikko pistää pelin 1-2 vieraille. Halikko löytää Annika Peipon maalin takakulmalta, josta Peippo pistääkin pallon sisälle.

Parhaana pelaajana Satokausikalentereilla palkittiin FC Halikon maalivahti Pilvi Junnila ja EBK:n maalivahti Iida Peltola. Iida kruunasi ottelun lokiksi Hannan (ja Hannan polvet).

EBK:n matka jatkuu tästä pohjoiseen FTK-Tornion vieraisiin. Vaikkei paikalle pääsisikään, ottelua voi seurata myös livenä Ruutu+ -palvelusta! Kotijoukkueena EBK:ta voi taas seuraavan kerran tulla kannustamaan torstaina 24.11. Opinmäessä, kun espoolaiset kohtaavat viime kauden pronssimitalisti HIFK:n.

Kuva ja raportti: Emilia Rauvanlahti