​Torniosta kotiin tuomisiksi vain pettymyksiä
Julkaistu: 14.11.2022 20.55

EBK matkusti lauantaina 12.11. kauden pisimmälle vieraspelimatkalle, kun vastaan asettui viime vuoden mestaruustaistelussakin mukana ollut FTK. Kotiin lähdettiin tyhjin käsin ja mieli maassa pelin päätyttyä kotijoukkueelle selvin lukemin 7-1.

Peliin lähdettiin pienellä rosterilla ja vielä alle vuorokausi ennen lähtöä jouduttiin tekemään muutoksia kokoonpanoon, tästä huolimatta matkalaisilla tuntui olevan hyvä pöhinä päällä. Kenttä oli EBK:lle uusi ja sitä oli voitu analysoida aiemmin vain ruudun välityksellä. Kenttä olikin odotettua isompi sekä lisäksi ennakkoon oli tiedossa, että FTK on vahvimmillaan kotikentällään kotiyleisönsä edessä. Lähtötilanteena ennen peliä EBK osasi odottaa vastustajalta kovaa prässiä ja sitä, että prässin taustalla olisi ne tilat, joihin tulisi pyrkiä palloa pelaamaan.

Sovitusti annettiin vastustajan tuoda palloa ylös, tarkoituksena pitää muoto tiiviinä ja prässätä pallo pois sitten omalla kenttäpuoliskolla. FTK pyöritti palloa muodon ulkopuolella, mutta ei saanut sen vaarallisempia tilanteita aikaiseksi. Neljännen minuutin kohdalla maalissa torjunut Tytti Hurmekoski avasi nappiheitolla pallon Hanna Harjulle, joka hyvällä yksilösuorituksella pääsi kääntymään pallon kanssa ja laukoi ottelun avausmaalin. Sitä iloa ei kestänyt kauaa kun FTK pääsi kuittaamaan heti minuutin sisään tasoituksen. Kulmapotku puolustettiin pelikirjan mukaan laukaukseen saakka, Tytti sai hyvän torjunnan, mutta pelaajien reagointi ripariin jäi liian hitaaksi ja palloon ehti ensimmäisenä FTK:n maalivelho Tiia Juntikka.

Seitsemännellä minuutilla EBK koki suuren takaiskun, kun juuri maalin viimeistellyt Hanna loukkasi polvensa vaarattoman näköisessä tilanteessa. Matkassa oltiin tasan kahdella kentällisellä, joten yhden poisjäännin jälkeen kentät jouduttiin yhdistämään ja loppu peli pyöritettiin seitsemällä pelaajalla. Tästä ei kunnolla toivuttu missään vaiheessa, ehkä joukkueen kokemattomuus näkyy näissä tilanteissa. Peli oli harmittavan tahmeaa, pallo poltteli jalassa ja siitä haluttiin luopua aivan liian hätäisesti. Hyviäkin suorituksia saatiin silloin tällöin aikaan ja maalipaikkojakin luotiin, mutta toisaalta tehtiin myös helpohkoja virheitä, joista vastustaja pääsi rankaisemaan hyvällä prosentilla. Omien mokailujen lisäksi vastustajan kantava voima Juntikka viimeisteli yksilötaidolla hatullisen. Ansaittu voitto kotijoukkueelle lukemin 7-1.

Pelin parhaana vierailta palkittiin kapteeni Emilia Jaatinen. Joukkueen kesken lokiksi kruunattiin Mathilda Carpelan, joka lähti pitkälle pelireissulle lyhyellä varoitusajalla ja hyvällä asenteella.

Tänään saimme harmittavia uutisia Hannan polven tilanteesta, polvivamma osoittautui vakavaksi eikä häntä taideta enää nähdä tällä kaudella parketilla. Joukkue toivottaa paljon tsemppiä mahdolliseen operaatioon ja kuntoutukseen, jääden odottamaan hänen paluuta.

Viikon verran treeniä ja vieraspeliputki jatkuu seuraavaksi Ylöjärvellä YIlveksen kotiluolassa.

Kuva: Kalevi Hämäläinen, @kalevih17