​Tiukka tappio espoolaisille FC Sport Vaasan vieraana
Julkaistu: 11.12.2022 21.30

EBK matkusti lauantaina 3.12. Vaasaan pelaamaan vuoden viimeisen vierasottelunsa. Ottelu oli tiukka ja espoolaiset meinasivat ottaa pisteet mukaansa kotimatkalle, mutta kovan taistelun tuloksena oli lopulta 4-3 tappio.

Ensimmäinen puoliaika
Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä. Molemmat joukkueet pitivät palloa ja EBK:lla oli pari hyvää maalipaikkaa päästä tekemään ottelun avausmaalin. Avausmaali kuitenkin tuli vaasalaisille ajassa 4:54, kun kotijoukkue pääsi kulmatilanteesta kaarelle vetopaikalle. EBK kuitenkin tasoitti pelin lukemiin 1-1 ajassa 8:57, kun joukkueen kapteeni Emilia Jaatinen pääsi takatolpalta pistämään pallon pussiin. Tilanne lähti maalivahti Iida Peltosen nopeasta avauksesta Nea Partoselle laitaan, josta Partonen onnistui pelaamaan pallon nätisti pelaajien välistä Jaatiselle. Espoolaiset olivat karata johtoasemiin, mutta Madeleine Carpelanin maali hylättiin ja vihellettiin hieman kyseenalaisesti vastustajan vapaapotkuksi. Lopulta se oli FC Sport Vaasa, joka lähti 2-1 karkumatkalle ajassa 15:29, kun vastustaja pääsi Peltolan torjuntapallosta vielä sijoittamaan pallon takakulmaan. Kotijoukkue lisäsi johtoasemiaan saadessaan sivurajapotkusta pallon vetopaikalle ja siitä maaliin. 3-1 maali syntyi ajassa 17:30. Tauolle siirryttiin lukemissa 3-1.

Toinen puoliaika
Puoliaika jatkui samalla tasaisella pelillä molemmilta joukkueilta. Näytti kuitenkin vahvasti siltä, että FC Sport Vaasa on päässyt paremmin mukaan tähän otteluun kuin ensimmäisellä puoliskolla. Puolet toisesta puoliajasta ehdittiin pelata ilman maaleja, kunnes espoolaiset pääsivät ajassa 30:06 kaventamaan lukemiksi 3-2. Emma Partonen laukoi kaukovedon varmasti etukulmasta sisään. Vaasalaisille tämä johto ei riittänyt ja kotijoukkue pisti alle minuutti espoolaisten maalin jälkeen tuloksen 4-2 taululle, kun vastustajan pelaaja pääsi maalin edustalta laittamaan pallon verkkoon. Emma Partonen kavensi lukemat 4-3 taululle päästessään laittamaan Jaatisen syötöstä pallon takakulmasta sisään. Maali syntyi ajassa 36:03. Espoolaisilla oli pelin loppuminuuteilla paineita. EBK:lla oli tässä vaiheessa kumulatiiviset rikkeet täynnä, peliaikaa noin kaksi ja puoli minuuttia jäljellä ja maali kavennettavaa. Espoolaiset ottivat aikalisän kautta Marika Eerikäisen viidenneksi kenttäpelaajaksi mukaan. Ylivoimaa ei kuitenkaan kovin hyvin päästy käyttämään, kun pallo oli suurimmaksi osaksi vastustajalla. Mutta silloin kuin sitä päästiin käyttämään, oli EBK:n tasoitusmaali erittäin lähellä. Harmillisesti ottelu päättyi kuitenkin kotijoukkueen 4-3 voittoon.

Pelin parhaina pelaajina valittiin EBK:n Emilia Jaatinen ja FC Sport Vaasan Niina Kiviniemi.

Tämän vuoden viimeistä liigaottelua voi tulla seuraamaan livenä Opinmäen liikuntahalliin lauantaina 17.12. klo 17 eteenpäin KaDy:n tullessa espoolaisten vieraiksi. Jos et paikalle itse pääse, ottelua voi myös seurata Ruutu+ -palvelusta!

P.S. Joko kävit kurkkaamassa joukkueen joulukalenterin instagramissa?

Raportti: Emilia Rauvanlahti
Kuva: Kuva: Kalevi Hämäläinen, @kalevih17