Jyväskyläläiset veivät pisteet mukanaan
Julkaistu: 02.01.2023 21.20

EBK-KaDy 1-3

EBK sai pelata syyskierroksen viimeisen ottelun kotonaan, kun Kampuksen Dynamo saapui pääkaupunkiseudulle heidän tuplapeliviikonloppuunsa. KaDy:sta oli odotettavissa, että he ovat paljon ja vikkelästi liikkuva joukkue, joka osoittautuikin toteen jo pelin ensi minuuteilla. Vierasjoukkue liikutti palloa sekä pysyi itse aktiivisesti liikkeessä. Kotijoukkue pysyi suhteellisen hyvin vierasjoukkueen liikkeessä mukana. Peliä ehdittiin pelata reilu yhdeksän minuuttia, kun kotijoukkueen omalla puoliskolla tapahtunut pallon menetys ja siitä seurannut EBK:n rike oikeutti KaDy:lle vapaapotkun. KaDy hyödynsi vapaapotkun ja onnistui laukomaan pallon maaliin maskin takaa. Muutoin vaarallisia maalipaikkoja ei pelissä puolin tai toisin ensimmäisellä puoliskolla juurikaan ollut, joten ainakin tuloksellisesti siirryttiin tasaisissa lukemissa pelissä tauolle.

Toisen puoliajan ensimmäinen tilastomerkintä saatiin EBK:n eduksi, kun pelissä joukkueen lokiksikin palkittu Milja Korhonen tälläsi Mathilda Carpelanin esityöstä pallon maaliin ajassa 25:12. KaDy lisäsi tasoituksen jälkeen selkeästi painetta, joka aiheutti EBK:n päätyyn muutamia vaarallisempia maalipaikkoja. KaDy onnistui iskemään johtomaalin kuusi minuuttia tasoituksen jälkeen, kun kotijoukkueen epäonneksi veto vaihtoi reilusti suuntaa EBK:n puolustajasta, johon maalissa torjuneella Peltolalla oli mahdoton enää reagoida. Kotijoukkue reagoi tilanteeseen nopeasti pyrkien hyödyntämään reikäpaidan tuomaa pelaajaylivoimaa, mutta tällä kertaa se ei tuottanut tulosta – päinvastoin KaDy onnistui vielä kertaalleen tuikkaamaan pallon tyhjiin. Tulostaululle siis lukemat 1–3. Kyseiset lukemat säilyivät pelin loppuun asti.

Pelin parhaaksi pelaajaksi valittiin kotijoukkueesta Emma Partonen ja vierasjoukkueesta Henni Parkkinen.

Kuva: Emilia Rauvanlahti