Salosta tyhjin käsin kotimatkalle
Julkaistu: 06.03.2023 15.35

EBK suuntasi kauden toiseksi viimeiseen vieraspeliin Saloon FC Halikon vieraaksi. EBK lähti peliin rytinällä, joka palkittiinkin maalilla jo heti pelin kolmannella minuutilla. Koppanen haastoi laidassa vastustajan ja löysi Partosen maalin edestä vapaana, eikä Partonen epäillyt pistää palloa maaliin. Ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana EBK:lla oli useampikin maalintekopaikka, mutta kotijoukkueen takaiskuilta pelasti muutamankin kerran maalin ylärima. Hyvän alun jälkeen FC Halikko pääsi koko ajan paremmin peliin kiinni ja puolestaan EBK sortui useisiin helppoihin virheisiin. Virheet alkoivat kertaantumaan, jonka johdosta kotijoukkue alkoi ottamaan pelistä kuskin paikkaa. Maalissa hyvin torjunut Hurmekoski ei pystynyt enää pitämään omaa maalia puhtaana, kun kotijoukkue pääsi kulman jälkitilanteesta tuikkaamaan maalin edestä täysin vapaaksi jääneen pelaajan toimesta pelin tasoihin, kun peliä oli pelattu reilu 13 minuuttia. Kotijoukkue onnistui vielä tekemään niin sanotun pukukoppimaalin pelin loppuun, kun EBK hävisi omassa päädyssä kulmataistelutilanteen, jonka jälkeen kotijoukkueen Peippo pääsi sijoittamaan pallon etunurkasta sisään. Tauolle lähdettiin siis kotijoukkueen johtaessa peliä 2–1.

EBK:n harmiksi kotijoukkue sai unelma-alun toiselle puoliajalle, kun Lehtonen pääsi uudestaan yrittämään kaaren takaa vapaapotkua ja tällä kertaa hän ei erehtynyt – tulinen veto yläkulmaan ei antanut EBK:lle armoa ja tilanne 3–1. Peli saatiin taas hetkeksi kasaan ja tilanteita aikaiseksi, kunnes FC Halikko pääsi hienon laitanousun avulla kasvattamaan johtoa vielä yhdellä maalilla ajassa 31:43. Kotijoukkue pääsi iskemään vielä kerran ajassa 33:17, minkä jälkeen EBK haki reikäpaitapelaamisella kavennusmaaleja. Ylivoimaa pelattiin pelin loppuun asti ja tulokseksi saatiin yhden maalin kavennus. Peli päättyi kuitenkin 5–2 ja vierasjoukkue joutui matkaamaan kotiin pettyneinä niin pelilliseen suoritukseen kuin pelin lopputulokseen.

Näin ollen FC Halikko pystyi katkaisemaan pidemmän tappioputkensa EBK:n kustannuksella ja he ovat voiton ansiosta vielä kiinni play off -paikassa. EBK puolestaan taistelee sarjapaikasta ja tulevana lauantaina 11.3. onkin erityisen tärkeä kotipeli, kun vastaan asettuu PJK, kenen kanssa EBK on samoissa pisteissä sarjataulukossa. Nähdään ensi lauantaina Opinmäen liikuntahallilla!

Kuva: Kalevi Hämäläinen / @kalevih17