Otteluraportti: Voitokas vierasottelu FC Lahtea vastaan
NaisetJulkaistu: 15.05.2024 15.00

Sunnuntai klo 15.00 Kisapuisto stadion, Lahti

Kisapuiston stadionilla pelattu ottelu FC Lahtea vastaan päättyi 1-2 voittoon EBK:lle.

Maalintekijänä pelissä oli kahdesti osunut Isatou “Aissa” Ndow, joka kasvatti kauden maalimääränsä jo seitsemään täysosumaan. Aissa palkittiin myös ottelun parhaan pelaajan palkinnolla.

Aivan pelin alkuminuuteilla nähtiin molemmin puolin hyviä paikkoja ja uhrautuvaa puolustamista. Pelin virta kääntyi kuitenkin nopeasti EBK:lle, joka pystyi nyt luomaan paikkoja hallitsemalla palloa vastustajan puoliskolla. Ensimmäinen maali syntyi 36. minuutin kohdalla nopean hyökkäyksen jälkeen, kun Elsi Vesterisen pitkä puolenvaihto löysi oikeasta laidasta Ella Pitkäsen, joka syöttäen vapautti hyökkääjä Aissa Ndow’n. Täyteen vauhtiin päässyt Ndow hassutti ensin FC Lahden maalivahdin ja upotti pallon sen jälkeen varmasti verkkoon. Paikkoja saatiin luotua hyvin ensimmäisen jakson loppuun.

FC Lahti tuli toiselle jaksolle paremmalla jalalla, mutta EBK-puolustus sai tukahdutettua vastustajan hyökkäysyritykset. Samoin kuin ensimmäisellä puoliajalla, peli siirtyi jälleen EBK:n hallintaan. Vain hieman puoliajan alun jälkeen EBK pääsi iskemään vastustajan avonaiseen linjaan: Essi Rauhamaa katkoi päällä vastustajan pitkän syötön keskialueelle, josta seuranneen irtopallon vei Aissa Ndow suoraan vastustajan keskuspuolustajan edestä. Hyökkääjän toinen osuma painui matalana sijoituksena maalivahdin jalan alta maaliin.

Vastustajan kavennusmaali, jonka tekijänä FC Lahden hyökkääjä Anniina Jurvanen, syntyi 70. minuutilla EBK:n pitkän maalipotkun jälkitilanteesta. Pallo pomppasi takaisin linjaa kohti korkeana, ja EBK-puolustuksen varmistus tilanteessa jäi uinumaan. Onneksi pieni takaisku ei muodostunut sen suuremmaksi loppukiriksi lahtelaisille, eikä opetuksen hinta ollut tällä kertaa nollapelin menetystä kalliimpi.

Edellisen ONS-kotiottelun jälkeisen tasapelin jälkeen nautittiin Lahdessa siis sunnuntaina pitkästä aikaa voitosta. Täyden pistepotin saaminen kohensi EBK:n sijoitusta sarjassa mukavasti viidenneksi. Hyvää pelivirettä lähdetään jatkamaan lauantaina 18.5. Raumalle Pallo-Iiroja vastaan!

Otteluennakko ilmestyy huomenna, joten kauaa ei tarvitse seuraavaa joukkueuutista odotella! Käy seuraamassa joukkuetta sosiaalisessa mediassa, jonne otteluennakoiden ja -raporttien linkit julkaistaan.

Facebook: @ebknaisetedustus

Instagram: @ebknaisetedustus