Otteluraportti: Kauden kolmas voitto Naisten Ykkösessä
NaisetJulkaistu: 21.05.2024 14.10

EBK pelasi viikonloppuna Raumalla Pallo-Iirojen vieraana. Ottelu päättyi EBK:n 0-1 voittoon. Kulmapotkusta ruuhkan kautta maaliin kimmonut osuma merkittiin Pallo-Iirojen omaksi maaliksi.

Pallo-Iirojen jumbosijoitus ei kohentunut lauantaina, mutta EBK sen sijaan otti hyvinkin tärkeät pisteet, kun se nousi sarjassa neljän parhaan joukkoon. Muut ottelut Naisten Ykkösessä päättyivät tasalukemiin, lukuunottamatta HJK Akatemian 1-3 voittoa VIFK:sta.

Ensimmäisen puoliajan ottelunkuva oli suureksi osaksi espoolaisten hallintaa. Iirot pääsivät paikoitellen katkomaan EBK:n peliä, mutta EBK-puolustus sai pysäytettyä vastustajan hyökkäysyritykset. Ottelun ainoa maali syntyi pelin alkuvaiheessa 26 minuutin kohdalla, kun Jade Sinisalon kulmapotku putosi pelaajaruuhkaan ja löysi tiensä kimmokkeen kautta Iirojen maaliin.

Toinen puoliaika kuvaltaan samanlaisena kuin ensimmäinen, Pallo-Iirot jakoivat entistä suoraviivaisemmin syöttöjä ylöspäin, mutta EBK luki tilanteet ja selvitti ne suurin osin ongelmitta. EBK:lle aukesi useita hyviä maalipaikkoja, mutta lisälukemia ei nähty. Myös vastustaja pääsi pari kertaa hyökkäyskolmannekselle asti, mutta EBK puolustus sai nollattua vastustajan aikeet.

Kaikista lähimpänä Pallo-Iirot olivat maalintekoa aivan ottelun viimeisessä vapaapotkutilanteessa, kun joukkueen maalivahti Ada Liljeströmin omalta kenttäpuolelta lähettämä pitkä pallo jäi pomppimaan EBK:n ryhmityksen eteen boksin ulkopuolelle, josta Iirojen laitahyökkääjä jatkoi korkean pallon aivan EBK:n maaliriman juureen. Esbo Bollklubin maalivahti Viivi Nikoskelainen oli kuitenkin tilanteessa hyvin hereillä ja onnistui kuin onnistuikin venyttämään pallon eteen. Hurja game saver -torjunta turvasi EBK:lle kolmen pisteen potin kotiinviemisiksi Espooseen.

Tulevana lauantaina pelataan jälleen kotona Keski-Espoossa, kun vastustajaksi saapuu VJS Myyrmäestä. Luvassa siis yhden kauden tauon jälkeen jatkoa tulisille paikalliskamppailuille, joten kannattaa saapua paikalle!