Tappioputki vihdoin katki!
Julkaistu: 29.11.2021 22.00

EBK - Ilves FS/2 2-5 (21.11.)
Ilves aloitti ottelun vauhdikkaasti tuikkaamalla 0-1 avausmaalin kun peliä oli pelattu minuutin verran Avausmaalin jälkeen mentiin tovi ilman merkittäviä maalipaikkoja, kunnes sama pelaaja kasvatti Ilveksen johdon jo kahteen maaliin. Kotijoukkue ei kuitenkaan tästä lannistunut. EBK sai maukkaasta paikasta vaparin, kun vierasjoukkueen maalivahti nappasi pallon alueen ulkopuolella näppeihinsä. Nakke asettui pallon taakse ja tulinen kärkkäri upposi maalin perukoille pelaajien välistä. Reilu 10 sekunttia tästä ja Emppu sai namusyötön Marikalta, harjoiteltu sivurajakuvion päätteeksi, ottelu oli siis hetkessä tasan 2-2. Juuri ennen ekan puoliajan loppumista Ilves pääsi tuikkaamaan 2-3 johtomaalin, joten tauolle mentiin tappioasemassa. Vierasjoukkue aloitti toisen puoliajan taas lennokkaasti, iskien taululle heti 2-4 lukemat. 26 minuutin kohdalla Emppu sai punaisen kortin ja hetken vajaalla pelaaminen hidastutti kiriä entisestään. Paikkoja oli, mutta palloa ei saatu maaliin. Lopulta tasoitusta oli haettava reikäpaidan voimin, jolloin Ilves kuitenkin niittasi vielä viidennen maalinsa tyhjiin ja ottelu oli sillä selvä. Voitiin todeta että Ilves käytti paikkansa tehokkaammin kuin kotijoukkue ja sitä myötän pisteet matkasivat Ilveksen mukana Tampereelle. Kotijoukkueen parhaana palkittiin hyviä haastoja tarjoillut Jeppe.

FS Tawastia - EBK 3-11 (27.11.)
Kolmen ottelun pituiseksi venyneelle tappioputkelle haettiin katkoa FS Tawastian vieraana. Jos Ilves aloitti maalien teon nopeasti viime ottelussa, tällä kertaa EBK siiryi 0-1 johtoon jo 19 sekunnin kohdalla, kun Saana toimitti pallon maalille, jossa se kimpoili pelaajista maaliin. Tämän jälkeen saatiin odotella kymmenisen minuuttia seuraavaa maalia, kun Saana toimitti tällä kertaa pallon itse verkon perukoille. Ensimmäisellä puoliajalla Miia ja Lörö onnistuivat molemmat kertaalleen tekemään maalit. Vieraatkin kavensivat tilannetta yhdellä, näin ollen puoliajalle siirryttiin 1-4 tilanteessa. Toinen puoliaika olikin aikamoinen maalikimara, ottelun päättyessä lopulta 3-11. Jos maalinteossa on ollut taikkuilua edellisissä otteluissa, ne kuitattiin tässä ottelussa. Maaleja tekivät lopulta kuusi eri pelaajaa Miia (x3), Saana, Lörö, Julia (x2), Linda, Matte ja Marika.

Ennestään oli tiedossa kotijoukkueen tapa prässätä kovaa ja korkealta. Se aiheuttikin taas aluksi päänvaivaa. Valmentajamme Janne osasi kuitenkin sanoa viisaat sanat "Juuri tätä prässin purkua olemme harjoitelleet". Sitten espoolaisilta alkoi hiljalleen löytymään ratkaisuja ja se rentoutti tekemistä. Merkkausvirheitä ja helpohkoja syöttövirheitä nähtiin edelleen, mutta tällä kertaa ne eivät onneksi ratkaisseet ottelua. Henkisesti tärkeä toivottu voitto tähän väliin! Espoolaisten parhaana palkittiin hatullisen iskenyt Miia.

Tulevat ottelut
EBK - Mad Max 4.12., klo 18:00, Opinmäen liikuntahalli
Lauantain ottelussa EBK saa vieraakseen sarjakärki Mad Maxin. Maxit ovat menettäneet kauden kuudessa ekassa ottelussaan vain kaksi pistettä, yhden tasapelin myötä. Maxien erikoistilanteet ovat vaarallisia, he ovat fyysisiä ja he puolustavat säntillisesti, joten EBK saa tehdä kovasti töitä alusta asti, jos mielii haastaa sarjakärjen.

LLuja - EBK 11.12., klo 13:00, Huittinen
LLuja majailee parin pistettä EBKta perässä, yhden ottelun enemmän pelanneena. LLujan alkukautta ovat varjostaneet molempien maalivahtien loukkaantumiset ja he ovat olleet pakotettuja peluuttamaan kenttäpelaajaa maalissa. LLuja on kuitenkin otteluiden myötä petranneet ja alkaneet keräämään pisteitä kotiotteluissa. EBK ei ole onnistunut viime vuosina nappaamaan pisteitä Huittisten reissuilta, mutta onnistuisiko ryöstöretki vihdoin tänä vuonna?